Events

Amsterdam Zuid-Oost redt Kwakoe Festival

  1. Newschevron right
  2. Amsterdam Zuid-Oost redt Kwakoe Festival
Dit jaar duurt het Kwakoe Festival vijf weekenden, maar er was een kans dat de weekenden in augustus niet door konden gaan. De organiserende stichting Kofoe kon de beveiligers en verkeersregelaars namelijk niet meer betalen. Daarom ging het voetbaltoernooi van afgelopen weekend ook niet door. Door een gebrek aan geld zou de veiligheid van Kwakoe-bezoekers in gevaar komen en dit zou het stadsdeel bijna verplichten om de vergunning in te trekken. Gelukkig hoeft het niet zo ver te komen.

Stadsdeel Zuid-Oost

Stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh (PvdA) heeft Kofoe gisteren laten weten, dat Stadsdeel Zuid-Oost garant staat voor de beveiligingskosten van het Kwakoe Festival. Hij voorkomt hiermee dat kraamhouders en ondernemers veel schade oplopen. Ook vindt Dalgliesh het festival te belangrijk voor de bewoners in Zuidoost om het halverwege stop te zetten.

PvdA

Het is opmerkelijk dat een PvdA stadsdeelvoorzitter het Kwakoe Festival redt. Vorig jaar ging Kwakoe namelijk niet door, omdat de PvdA-fractie geen geld beschikbaar wilde stellen. Hierdoor stapte PvdA-stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose in juni op.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/C7GofX5vFLo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie