Events

Dara Faizi: "Pijn is de beste comedy"

  1. Newschevron right
  2. Dara Faizi: "Pijn is de beste comedy"
Dara Faizi bespreekt in zijn nieuwe show Gevaarlijke Gedachten zijn pijn en leed in Afghanistan. De 23-jarige comedian kwam op zijn negende hier in Nederland, alleen met zijn moeder. De rest van zijn gezin is omgekomen tijdens de oorlog in Afghanistan.


Pijn is de beste comedy zegt Dara vandaag in de ochtendshow Start van FunX. “Ik gebruik dingen vanuit mijn eigen verleden, vaak vervelende dingen waar ik grappen over maak, In de loop der jaren heb ik nagedacht hoe ik dit kan vertellen op het podium. Niemand heeft ooit het vluchtelingenverhaal gebruikt in zijn show. Daarom vond ik dat het vluchtelingenverhaal gedaan moest worden,” zegt Dara.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F39734222&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Talent
Na het halen van zijn propedeuse voor zijn studie rechten ontdekte hij het talent in zich: grappen maken. Sinds 2009 is hij fanatiek bezig met zijn talent.

Afghanistan
Enkele jaren geleden kreeg hij een uitnodiging van het Ministerie van Defensie om op te treden in Afghanistan. “Ik ging niet terug als burger maar als artiest.“ Eenmaal in het vliegtuig begonnen zijn twijfels naar boven te komen. "Ik dacht, ben ik wel goed bezig? In het begin was ik heel negatief." Hij werd naar Afghanistan gebracht in een militair vliegtuig en had militaire kleding aan.

De standup-comedian kwam aan op een kamp dat dagelijks onder vuur lag. Het was heftig. Hij leerde daar de soldaten kennen, die de dag ervoor nog op de fiets van Zaandam naar school gingen en zich nu bevonden in een oorlogsgebied. “De jongeren die ik daar sprak waren 18/19 jaar en kregen door de opleiding gratis hun rijbewijs,” zegt Dari.

Taliban
Hij heeft een week in Afghanistan gezeten en moest twee maanden bijkomen in Nederland. "Terugkijkend op de tijd, was het echt een sleutelmoment." Volgens Dara, moeten de soldaten blijven in Afghanistan, anders krijgen de Taliban en de andere groeperingen te veel vrijspel.Dara's voorstelling Gevaarlijke Gedachten is nog tot half juni te zien in de Nederlandse theaters

Ster advertentie
Ster advertentie