Events

Den Haag krijgt Indian Film Festival

  1. Newschevron right
  2. Den Haag krijgt Indian Film Festival
Nederland is binnenkort weer een filmfestival rijker. In oktober vindt namelijk in Den Haag de première plaats van het ‘Indian Film Festival The Hague’. Vijf dagen lang kan je op verschillende locaties terecht voor een verzameling van arthouse films, documentaires en populaire Hindi films, waarvan het merendeel nog niet eerder in Nederland is vertoond.

Het festival wordt op woensdag 5 oktober officieel geopend door de ambassadeur van India, H.E. Ms. Bhaswati Mukherjee, samen met de Haagse wethouder van Cultuur Marjolein de Jong. Het startschot van het festivalprogramma wordt deze avond in het Filmhuis Den Haag gegeven met de Nederlandse première van Nouka Dubi (Boat Wreck), een film van regisseur Rituparno Ghosh. De wereldwijd geroemde Ghosh is zelf ook aanwezig bij de openingsavond in het Filmhuis.

Met Nouka Dubi brengt het IndianFFTH een ode aan het 150e geboortejaar van Tagore. Hij is een beroemde dichter, roman- en toneelschrijver en tevens India’s 1e Nobelprijs winnaar. Het verhaal van Nouka Dubi stelt het ‘instituut’ van het huwelijk op een ontroerende wijze aan de kaak.

Het volledige filmprogramma wordt binnenkort bekendgemaakt via www.indianffth.nl
Ster advertentie
Ster advertentie