Events

Recorddrukte tijdens Skills Masters!

  1. Newschevron right
  2. Recorddrukte tijdens Skills Masters!
Het Grootste Loopbaanevenement van Nederland, bestaande uit Skills Masters, Job Event en StudieBeurs West is helaas afgelopen. Iedereen die aan de slag wilde met zijn toekomst kon tot 17 maart voor inspiratie en informatie terecht in de Rotterdamse Ahoy. FunX was ook aanwezig met een mobiele studio en druk bezochte radioworkshops. In deze blog lees je de laatste ontwikkelingen van dit evenement.

De Zeeland Sharks winnen Skills Talents voor de derde keer op rij! De prijs werd hun overhandigd door minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/jg7gEpV2Lpk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Foto's | Bekijk alle foto's van Skills Masters op de Facebook pagina van FunX


Zondag 12.00 uur: Recorddrukte tijdens Skills Masters!
Met 34.686 bezoekers was dit de best bezochte Skills Masters ooit! Bedankt voor je bezoek en misschien tot de volgende keer!

Zat 16.00 uur: Zeeland Sharks winnen Skills Talents 2012!
De Zeeland Sharks winnen voor de derde keer op rij Skills Talents. De prijs werd hun overhandigd door minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Zat 13.30 uur: De FunX dj's van de toekomst?
Zat 13.26 uur: Groninger Grizzlies in actie tijdens de vakteams finale van Horeca. Opdracht: Maak voor de gasten van de skybox een gerecht met gesmoorde kip, lentegroente, komkommersalade en couscous. En dat allemaal terwijl de Skills Talents controleur aantekeningen maakt. Spannend!Zat 13.16 uur: Helemaal vrolijk door de FunX workshop!


Zat 13.15 uur: De bloemen staan klaar voor de uitreiking van de Skills Talent


Zat 12.52 uur: Het Albeda Dans College danst 3x per dag tijdens Skills Masters


FunX @ Skills Masters 2012
{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/OjBolimvvIQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Za 10.30 uur: De beeldploeg legt alles vast en zendt het uit op de FunX schermen


Vrij 14.00 uur: Drukte bij de radio workshops van FunX

Foto: @JaimyNL

Vrij 13.00 uur | Jörgen Raymann schuift aan bij Dulci in de FunX Studio
Jorgen Raymann is als ambassadeur van Hi5 aanwezig op Skills Masters. Hij kijkt met Dulci terug op het VIP-debat dat eerder op de dag plaats vond.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F39946916&show_artwork=true"></iframe>
{/source}Vrij 12.00 uur | Erik Takes van Ahoy: "Ik ben ouderwets trots"
Erik Takes is exhibition manager bij Ahoy Rotterdam en was gisteren bij Dulci in de studio van FunX op het Grootste Loopbaanevenement van Nederland. Takes vertelde dat hij op de beurs rondloopt met een gevoel van trots, "ouderwetse trots". Het is zijn eerste evenement voor Ahoy en hij had vooraf wel verhalen gehoord over hoe zo'n beurs werkt, "maar als je uiteindelijk al die lachende gezichten ziet van de jongeren hier, dan weet je dat het is gelukt". Hij raadt jongeren aan een kijkje in de keuken te nemen bij wat je graag zou willen doen, "goed proeven, ruiken, voelen en dan uiteindelijk gewoon gaan voor iets waar je hart ligt".

Beluister het interview met Erik Takes terug:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/16032012ErikTakes.mp3{/audio}

Vrij 11.00 uur | FunX interview met tassenontwerper Omar Munie
Omar Munie is ambassadeur van Skills Masters en geeft er ook workshops. Fernando vroeg de internationale tassenontwerper in Start wat hij jongeren probeert mee te geven. Omar geeft aan dat hij vooral gelooft in doorzettingsvermogen. "Ik zeg altijd 'wat ik kan, kan jij ook' en gevoel probeer ik over te brengen. Dat alles mogelijk is".

Ook wijst Munie op het belang van een een goed netwerk. Hij heeft liever een zak netwerk dan een zak geld. "Als je de juiste mensen om je heen hebt kan je echt een heel end komen."
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F39940983&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

15.15 | FunXtra: FunX-reporter Anne-Meike checkt wat er leuk is aan een beroep als schoenmaker.
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F39853114&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Do 15.00 uur | FunX-presentatrice Shay eet een meelworm


Do 14.45 uur | FunXtra: Leren over smaak met insecten

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F39857588&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Do 14:00 uur | De FunX-workshops zijn in volle gang


Do 12:30 uur | Het Albeda Dans College zorgt voor entertainment


Do 12:00 uur | Dulci presenteert live ClassX


Do 11.00 uur

Fernando belde vanmorgen met de directeur van Skills Masters, Jos de Goey. De job-expert vertelde tijdens de uitzending wat bezoekers allemaal kunnen verwachten. De afgelopen jaren werd er vooral gefocust op vmbo- en mbo'ers. Dit jaar worden, door de samenwerking met StudieBeurs West, echter ook havo- en vwo-leerlingen bereikt.

De toekomstige studenten en beroepsbeoefenaars hebben de keuze uit de volgende vijf sectoren; zorg en welzijn, economie en handel, groen, techniek en geüniformeerde beroepen. Scholieren die nog niet weten waar ze voor moeten kiezen, kunnen hier ook een beroepentest doen. Verder kunnen ze nog deelnemen aan workshops. Volgens de Goey is het erg belangrijk voor jongeren om te investeren in hun toekomst en hij raadt ze dan ook aan om bij dit loopbaanevenement ideeën op te doen.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F39831512&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie