Events

Goede persfoto's bekijken

  1. Newschevron right
  2. Goede persfoto's bekijken
Belangrijke gebeurtenissen over de hele wereld op de foto zetten, dat is eigenlijk wat persfotografen doen.
Maar je hebt wel verschil in kwaliteit. Sommige foto's zijn wel goed gelukt, anderen onderscheiden zich omdat zij juist geweldig goed zijn!

En alleen hele goede foto's worden geselecteerd om te worden vertoond op de World Press Photo tentoonstelling.

De tentoonstelling reist de hele wereld over. En het is nu o.a. te zien in Rotterdam en Zwolle en in november ook in Groningen en Maastricht.

Persfotografie is een vak apart, zaak is om op het juiste moment op de juiste plek te zijn en in een fractie van een seconde een goede foto te maken.
Op de World Press Photo tentoonstelling zie je indrukwekkende foto's van oorlogssituaties. Maar er zijn niet alleen schrijnende situaties te zien, ook sport is vertegenwoordigd. De foto hierboven van een schoonspringer in de lucht is een winnende persfoto.

Als jij wilt weten wat nu goede persfoto's zijn, het is nu allemaal te zien in Rotterdam tot met 4 oktober aanstaande. En ook handig om te weten: FunX luisteraars krijgen hier korting op de toegangsprijs.

Hieronder zie je dé winnende World Press Photo van afgelopen jaar. Hoe geslaagd is deze foto volgens jou?Ster advertentie
Ster advertentie