Events

Festival Mundial 2008

  1. Newschevron right
  2. Festival Mundial 2008
Alpha Blondy, Alain Clark, Pete Philly en nog veel meer artiesten... ze waren er allemaal tijdens het Festival Mundial in het Tilburgse Leijpark!

Nederlands grootste wereldmuziekfestival vond plaats op 13, 14 en 15 juni. Was jij ook naar Tilly om te genieten van muziek, dans, poëzie, workshops, en stages? Check dan snel of jij tussen de foto's en video's staat!

PICS EN VIDS!
Was jij ook op Festival Mundial en wil je het weer herleven? Dan kan dat met de foto's en video's. Check de pics door op het plaatje hieronder te klikken!En natuurlijk was Yahia er om de sfeer op z'n FunX te checken!Ook dit jaar vond je FunX artiesten op de podia van het Festival Mundial..

Alpha Blondy
De hoogpriester van de Afrikaanse reggae was in Tilburg! De zanger uit Ivoorkust is al sinds begin jaren ’80 één van de belangrijkste namen uit de reggaewereld. Daarnaast heeft Blondy altijd een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Afrika en zijn land Ivoorkust in het bijzonder.
Pete Philly & Perquisite
In 2002 leerden Pete Philly en Perquisite elkaar kennen en besloten al snel samen te gaan werken. Ze brengen HipHop in de breedste zin van het woord, met referenties naar jazz, soul en klassiek. Het is ze weer gelukt om het publiek in Tilburg los te krijgen tijdens hun track 'Empire' die nog steeds in de XChart staat!
Alain Clark
Met zijn nieuwe album heeft hij verrast. 'Father & Friend' en 'This Ain't Gonna Work' werden regelrechte hits, qua albumsales en singles. Twee maanden geleden won Alain Clark nog drie awards, voor beste zanger, beste nieuwkomer en beste single. Heb jij gecheckt of hij die awards ook echt heeft verdiend?
Natasha Atlas
Deze exotische schone is de spruit van een Engelse moeder en een Joodse vader met Egyptische wortels en groeide op in een Marokkaanse buurt in Brussel. Ze weet Arabische, Noord-Afrikaanse en elektronische muziek te versmelten tot een dansbaar FunX-geheel.

Beef
Beef is een reggaeband, opgericht in 1999, die vooral live tot zijn recht komt. Hun muziek is een mix van ska, reggae, rocksteady en ragga met daarbij veel rockinvloeden. Ze begonnen met optredens in kleine clubs en bouwden daarmee een live-reputatie op waardoor grote festivals niet meer konden uitblijven!
Ster advertentie
Ster advertentie