Events

Two 7's Splash 2007

  1. Newschevron right
  2. Two 7's Splash 2007
Zondag 8 juli presenteerde FunX weer Two 7's Splash! In de Heineken Music Hall maakten zoals elk jaar weer grote namen hun opwachting. Zo waren dit jaar o.a. bouncing men Sizzla, Beenieman en Turbulence aanwezig. Maar ook “nieuwkomer” Collie Buddz en Tanya Stephens! Kortom, één groot reggae feest! FunX was erbij!

Beenie Man
Beenie Man is natuurlijk een van de grootste artiesten die ooit uit Jamaica is voorgekomen. Sinds ‘No Mama No Cry’ uit 1992 heeft Moses Davis, zoals hij echt heet, meer dan duizend singles uitgebracht en tientallen nummer 1 hits gescoord.

Sizzla
Sizzla in een van de meest actieve reggae-artiesten. Sinds zijn debuutdebuut album ‘Burning Up’ uit 1995 heeft hij officieel al 40 albums uitgebracht. Daarnaast zijn er nog honderden singles verschenen van deze Bobo Dread.

Collie Buddz
Nieuwkomer Colin Harper, beter bekend als Collie Buddz scoorde op FunX een grote hit met Finally The Herbs Come Around... ’. Zijn tweede single Tomorrow Is Another day doet het ook lekker. Nu komt hij voor het eerst naar Nederland!

Turbulence
Turbulence was een aantal jaren de vaste openingsact van Sizzla maar inmiddels is hij het voorprogramma ontgroeid en een ster op eigen kracht geworden met FunX hits als 'I Miss You So Much' en 'X-Girlfriend'.

Tanya Stephens
Je kent haar van de FunX hits These Streets, Warn Dem en It's Pitty. Begin jaren '90 brak ze door met de hit ‘Big Things a Gwaan’. Toen ze een kind kreeg deed ze even rustig aan maar de Jamaicaanse ze is weer helemaal terug!

Fantan Mojah & Perfect
Zijn doorbraak volgde in 2004 met zijn eerste nr.1 hit ‘Hungry’. Zijn debuutalbum ‘Hail The King’ volgde in 2005. Vorig jaar scoorde hij weer met ‘I Have A Dream’.


Jampara & The Batalion
Jampara komt oorspronkelijk uit het Afrikaanse Burundi, maar zijn liefde voor reggae bracht hem al begin jaren 90 naar Jamaica. Terug in Nederland richtte Jampara een band op, The Batalion. Ze zorgen voor een spetterende afro-reggae sound.

Steel Pulse
De legendarische reggae band Steel Pulse vertegenwoordigt vandaag zowel de ‘old school’ als Engeland.Naast deze wereldartiesten bood Two 7's Splash je nice riddims met de diverse soundsystems. Ook was er een festival market. Meer info check je hier: www.twosevenssplash.nlSter advertentie
Ster advertentie