Events

Pics en vids van FunX presents Lijn5mei!

  1. Newschevron right
  2. Pics en vids van FunX presents Lijn5mei!
Dinsdag werd 5 mei in Rotterdam en omstreken omgetoverd tot Lijn5mei. Aan de voet van de Erasmusbrug schitterde binnenlands talent vanaf 5 voor 5: Winne, GMB, Maikal X en Sabrina Starke braken het podium af. Tim Beumers, natuurlijk ook bekend van zijn Lijn5-show De Speciaalzaak, praatte het geheel aan elkaar terwijl DJ MP tussendoor de benodigde dosis hiphop voorschotelde.
Bekijk hier het volledige fotoverslag!

Check hier de sfeer en de optredens!

{youtube}0_KUMEDzMFk{/youtube}

De openingsact van FunX Presents Lijn5mei was Gery Mendes Borges alias GMB. De Rotterdammer met Kaap-Verdiaanse roots werd vergezeld door de warme klanken van zijn sterke live-band, waar in december nog een live-album mee is opgenomen. De Lijn5-host speelde natuurlijk verschillende nummers van zijn debuutalbum This is Not An Album, This is a... Phase, waaronder zijn laatste single Meanwhile.

GMB (foto Deniz Alkac)

Na GMB's geslaagde show was het tijd voor een goede bekende van Lijn5, namelijk Rotterdam's populairste rapper van het moment: Winne. Het publiek puilde inmiddels uit om de man van het moment te checken, die samen met back-up Feis opende met zijn eerste single W.I.N.N.E. Vervolgens varieerde Winne zijn speellijst met nummers van debuutalbum Winne Zonder Strijd en natuurlijk al wat oudere classics van de OnoverWinnelijk EP. De knaller van de show was de remix van Geef 8 waarbij Feis, A&C en Millz ook ten tonele verschenen.
Winne

Maikal X, ook wel bekend als Rollarocka en Shyrock, was de derde act van de avond. De rapper en zanger, getekend bij het label van Ziggi (Rock 'n Vibes), was de afgelopen maand al veel op FunX te horen met zijn tracks Best In You en Bear With Me. Z'n energie is altijd aanwezig en zijn decennia podium-ervaring zijn merkbaar aan zijn charisma en verstaanbaarheid. De zangeres en songschrijfster Sabrina Starke mocht de avond uiteindelijk afsluiten. Een van de grootste zingende parels van het land, ze werd niet voor niets beloond met een platencontract van het legendarische label Blue Note, bracht natuurlijk de hit Do For Love en andere tracks van haar album Yellow Brick Road ten gehore.
Sabrine Starke (foto Deniz Alkac)

Met ongeveer 15.000 bezoekers kunnen we absoluut spreken van een geslaagde eerste editie van het FunX presents Lijn5mei. De gevarieerde line-up zorgde voor een mooi overzicht van wat Lijn5 en FunX te bieden hebben. Wil je meer weten over Lijn5, het hiphop station van FunX, ga dan snel naar: www.lijn5.com! Check ook het videoverslag op deze site!

Ster advertentie
Ster advertentie