Films, Series & TV

Kickbokstalent Amira (10) krijgt documentaire op Videoland

  1. Newschevron right
  2. Kickbokstalent Amira (10) krijgt documentaire op Videoland

Ze is nog maar tien jaar oud en mag zichzelf nu al viervoudig wereldkampioen kickboksen noemen: Amira Tahri. Deze Marokkaans-Nederlandse dame uit Rotterdam is een binnenkort te zien in een documentaire op Videoland.

Succes

Amira, ook wel 'The Wonder Girl' genoemd, geeft in de documentaire een kijkje in haar leven. Zo is te zien hoe het voor de kleine kickbokser is om op jonge leeftijd al zoveel succes te hebben. Daarnaast draait de docu om de band tussen Amira en haar vader Younes, die vroeger ook op hoog niveau kickbokste en nu haar coach is.

Wonderkind

Volgens documentairemaakster Elza Jo is Amira een wonderkind. "Als we bij haar trainingen filmden had ik soms het gevoel dat ik naar iets bovennatuurlijks stond te kijken. Tegelijkertijd is Amira een heerlijk, lief, grappig en soms lekker bijdehand meisje van tien", vertelt de regisseur aan RTL Boulevard. "In de documentaire is te zien dat het voor een ouder niet altijd makkelijk is om keuzes te maken tussen je kind en de topsporter”, aldus regisseur Elza Jo Tratlehner over de documentaire."

De 50 minuten durende docu Amira is vanaf 9 april te zien op Videoland.

Ster advertentie
Ster advertentie