Films, Series & TV

'The Lion King' krijgt tweede live-action film

foto: Youtube: Disney NL
  1. Newschevron right
  2. 'The Lion King' krijgt tweede live-action film

Filmfanaten opgelet! The Lion King krijgt een tweede live-action film, dat meldt Variety. Net zoals bij de cartoon-versie, komt er ook bij de moderne versie een vervolg. De eerste verfilming was een groot succes: het leverde maar liefst 1,5 miljard dollar op. De verwachtingen voor de tweede verfilming zijn hoog, maar het heeft alle potentie om deze verwachtingen te overtreffen!

Regisseur

Dit keer wordt de film niet geregisseerd door Jon Favreau maar door Barry Jenkins. Je kunt hem onder andere kennen door zijn werk voor de Oscar-bekroonde film Moonlight en If Beale Street Could Talk.

Jenkins is zelf ook een fan van de film: "Ik hielp mijn zusjes vroeger met de opvoeding van hun kinderen en ben daarom ook opgegroeid met de personages van The Lion King. Dat ik de kans krijg om Disney te helpen met het uitbreiden van dit verhaal over vriendschap en liefde, is een droom die uit komt."

Cast

Het is niet zeker dat de tweede film dezelfde stemacteurs zal hebben als de eerste film. In de eerste film waren onder andere voice-overs te horen van Donald Glover, Beyoncé en Seth Rogen. Ook is het niet zeker of Beyoncé nog eens de soundtrack van de film verzorgt.

Verfilmingen

The Lion King is niet de enige film die een live-action verfilming heeft. Films als Aladdin, Beauty and the Beast, Mulan en Dumbo hebben allemaal een live-action versie. Alladin zal net als The Lion King een tweede film krijgen vanwege het grote succes van de eerste verfilming.

Ster advertentie
Ster advertentie