Films, Series & TV

Er komt een vervolg op de omstreden erotische Netflix-hit '365 Days'

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Er komt een vervolg op de omstreden erotische Netflix-hit '365 Days'

Netflix heeft weer een grote nieuwe hit te pakken. 365 Days, ook wel de Poolse variant van Fifty Shades genoemd, is uitgegroeid tot een megasucces en daarom heeft het streamingplatform een vervolg aangekondigd. Toch is er ook veel kritiek op de film.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vervolg

Het nieuws werd bekendgemaakt door hoofdrolspeler Michele Morrone. In een persoonlijke video aan een fan liet hij weten dat kijkers nog niet af zijn van de pikante avonturen. "We gaan zeker een vervolg maken. Vanwege het virus weten we nog niet precies wanneer, maar hij gaat er komen," vertelt de acteur.

Verhaal

De film gaat over een directrice in een saaie relatie. Vervolgens wordt ze het slachtoffer van een dominante maffiabaas, die haar gevangen houdt en één jaar de tijd geeft om verliefd op hem te worden. Dit mondt uiteindelijk uit in een heftige seksrelatie, waarbij geweld niet word geschuwd.

Ophef

Ondanks de grote populariteit van de film, is er ook kritiek. Gesteld wordt dat de film verkrachting romantiseert en misbruik verheerlijkt. Het vrouwelijke personage Laura zou aan het 'Stockholm-syndroom' leiden en laat zich erg gemakkelijk chanteren. Hoofdrolspeler Michele Morrone is het daar niet mee eens. “Het vrouwelijke hoofdpersonage is veel sterker en geëmancipeerder dan de meisjes in oude sprookjes,” zegt hij. Daarnaast worden er ook vraagtekens gezet bij het feit dat Netflix de film classificeert als 'romantisch', terwijl het eerder om pure horror gaat.

Bekijk hierboven de trailer van de film.

Ster advertentie
Ster advertentie