Films, Series & TV

5 redenen waarom je de nieuwe bioscoopfilm 'Tenet' móet zien

foto: Warner Bros
  1. Newschevron right
  2. 5 redenen waarom je de nieuwe bioscoopfilm 'Tenet' móet zien

De film Tenet! is de nieuwste film van topregisseur Christopher Nolan en is de enige grote blockbuster-film die deze zomer wel uitkomt. FunX geeft vijf redenen waarom je de film moét zien!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het jaar 2020 gaat niet de boeken in als 'goed jaar' voor de filmliefhebbers. Door de coronacrisis zijn alle zomerblockbusters uitgesteld en bestaat het filmaanbod vrijwel geheel uit oude film en relatief kleine releases. Toch is er een (heel groot) lichtpuntje in de duisternis: Tenet! De film gaat over een geheim agent die een derde wereldoorlog moet voorkomen, door middel van tijdreizen en staat garant voor een groot spektakel. Waarom je de film moet gaan checken? Hierom:

1. Regisseur Christopher Nolan levert alleen meesterwerken af

Christopher Nolan is niet zomaar een regisseur, maar zonder enige twijfel een van de grootste van dit decennium. Zijn films zijn kenmerkend door de combinatie tussen een complex, diepgaand verhaal en rauwe, realistische blockbusteractie. Zo blies hij de Batman-franchise nieuw leven in met zijn bejubelde Dark Knight-trilogie en leverde hij succesvolle moderne klassiekers als Inception (2010) en Dunkirk (2017) af. Alle films van Nolan hebben een torenhoge score op RottenTomatoes, met enkel en alleen positieve recensies. De verwachtingen voor zijn nieuwste film Tenet waren dan ook hooggespannen.

Niet geheel verrassend: net als al zijn andere films krijgt ook Tenet zeer goede recensies. De film heeft momenteel een score van 82% op RottenTomatoes en wordt ook in Nederland goed ontvangen. Zo gaf het AD de film 5 sterren en schreef: "Tenet is een ultieme mindfuck die zich ontrolt als een twee-en-een-half uur durende puzzel vormgegeven als een zelden vertoond bioscoopspektakel vol actie."

2. Next-level actie

Anders dan bij veel andere films, zijn alle actiescènes zónder green-screen opgenomen. Oftewel, alles wat je op het scherm ziet is echt gefilmd. Auto-achtervolgingen, vliegtuigcrashes en enorme explosies: alles is echt gebeurd. Door het tijdvervorming-aspect in de film krijgt alles ook nog eens een origineel randje. Kortom, actieliefhebbers komen geheel aan hun trek!

3. John David Washington!

De hoofdrol in Tenet wordt gespeeld door John David Washington (de zoon van Denzel Washington), die je wellicht nog kent uit BlacKkKlansman (2018). Waar hij al veel lof oogstte voor die rol, wordt Tenet gezien als zijn doorbraak bij het grote publiek. Aangezien hij hier een geheim agent speelt en James Bond binnenkort een nieuwe vertolker zoekt, wordt hij nu al als kanshebber genoemd voor die rol. Wie weet?

4. Travis Scott in een bioscoopzaal horen

De soundtrack van Tenet is een track van Travis Scott. Zijn nummer 'The Plan' wordt door regisseur Nolan als "een essentieel punt in de film" omschreven. Daarnaast is het gewoon een ontzettend lekker nummer, dus om de track in een bioscoopzaal terug te horen is zeker geen straf!

5. Belang filmindustrie

Zelfs als je nog niet overtuigd bent om Tenet te zien en de film je eigenlijk niks lijkt, is er een goede reden om er alsnog heen te gaan. De mate waarin de film een financieel succes wordt is namelijk cruciaal voor de hele filmindustrie. Veel andere filmstudio's kijken vol spanning mee naar het verloop van Tenet aan de box-office en zullen mede op basis daarvan beslissen of zij nog films tijdens de coronacrisis durven uit te brengen. Zo zal de nieuwe James Bond-film No Time To Die alleen in november uitkomen als Tenet een succes wordt. Daarnaast hebben bioscopen zelf een flinke klap gekregen door de coronacrisis en kunnen zij wel een impuls gebruiken.

Tenet draait vanaf woensdag 27 augustus in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hierboven de trailer.

Ster advertentie
Ster advertentie