Films, Series & TV

Verboden episode van 'SpongeBob' kort online verschenen vanwege 'technische fout'

foto: YouTube: Nickelodeon
  1. Newschevron right
  2. Verboden episode van 'SpongeBob' kort online verschenen vanwege 'technische fout'

Fans van SpongeBob Squarepants die een abonnement hebben op Paramount+ kregen deze week een controversiële verrassing. Een aflevering die eerder verbannen was vanwege ongepaste inhoud was namelijk kort te bekijken via de streamingdienst door een glitch in de app.

Ongepaste inhoud

Nickelodeon stopte met het uitzenden van de aflevering, omdat deze ongepaste inhoud zou bevatten voor kinderen. Wat daar precies onder verstaan wordt is onduidelijk, maar velen vermoeden dat het te maken heeft met de panty raid van Mr. Krabs. In de episode heeft de hebzuchtige baas van de Krokante Krab moeite met zijn mid-life crisis. Om zich jong te voelen, steelt hij ondergoed van vrouwen. Daarbij steelt hij per ongeluk ook het ondergoed van zijn moeder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Technische fout'

Mid-life Crustacean werd vijf jaar geleden al verboden door Nickelodeon. In 2021 werd de kinderserie toegevoegd aan Paramount+, maar de controversiële aflevering werd achterwege gelaten.

Desondanks hebben fans toch nog kort de episode kunnen kijken. "Vanwege een technische fout, was de aflevering heel kort te zien op het Paramount+ kanaal van Amazon Prime Video. Deze is inmiddels weer verwijderd", meldt een woordvoerder van Paramount aan IGN.

Ster advertentie
Ster advertentie