Films, Series & TV

Nederlands slachtoffer van 'Tindler Swindler' vandaag te gast in 'Red Table Talk'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nederlands slachtoffer van 'Tindler Swindler' vandaag te gast in 'Red Table Talk'

De Nederlandse Ayleen Charlotte, die te zien is in de Netflix-documentaire The Tinder Swindler is vanaf vandaag te zien in de talkshow Red Table Talk. Daarin gaat ze met Jada Pinkett-Smith, Willow Smith en Adrienne Banfield-Norri in gesprek over haar ervaringen met Shimon Hayut, beter bekend als de Tinder Swindler.

"In shock"

In de trailer van de nieuwe aflevering van de uitzending vertelt Ayleen hoe ze erachter kwam dat Shimon niet helemaal de persoon was die ze dacht dat hij was en wat dat met haar deed. Zo vertelt ze dat ze onverwachts een artikel uit een Noorse krant over hem las waarin een ander slachtoffer, Cecilie, haar verhaal deed over de oplichter. "Ik barstte meteen in tranen uit", vertelt Ayleen. "Ik was zo in shock en bleef het artikel telkens opnieuw lezen, omdat er zoveel overeenkomsten waren tussen onze verhalen. Toen ik dat artikel las werd ik pas echt wakker."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opgelicht

In The Tinder Swindler vertellen drie vrouwen, Ayleen, Cecilie en de Zweedse Pernilla, hoe ze door Shimon opgelicht werden nadat ze een match waren op Tinder. Hij deed zich voor als zoon van een steenrijke diamantenmagnaat en maakte allerlei beloftes, van dure reisjes tot samenwonen. Wanneer er eenmaal een sterke band was opgebouwd, deed hij alsof hij in de problemen zat en geld nodig had. De vrouwen hielpen Shimon aan enorme bedragen, met het idee het geld later allemaal terug te krijgen. In werkelijkheid gebeurde dat niet en spendeerde hij het aan zijn luxe leven met andere vrouwen, terwijl de slachtoffers met grote schulden achterbleven.

Vanmiddag te bekijken

In de nieuwe Red Table Talk-aflevering vertelt Ayleen ook hoe het met haar gaat na de release van The Tindler Swindler. Het programma wordt vanmiddag uitgezonden op Facebook Watch.

Ster advertentie
Ster advertentie