STER Advertentie
STER Advertentie

Netflix-docu 'The Great Hack' brengt geheimen over het Facebookschandaal boven water

Donderdag 11 juli 2019 - 16:05 uur

|

Door:

Samantha

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kun je je nog herinneren dat Mark Zuckerberg onder vuur lag omdat het databedrijf waarmee hij samenwerkte Facebookprofielen gebruikte voor politieke campagnes? Yep, dat was een donkere tijd voor de Facebookeigenaar. Een jaar later is het best wel stil rondom het hele schandaal, maar door deze documentaire van Netflix lijkt daar verandering in te komen. The Great Hack duikt namelijk dieper op het schandaal in en er lijken een hoop geheimen vrij te komen.

cambridge analytica

In 2018 kwam het nieuws naar buiten dat het Britse databedrijf Cambridge Analytica Facebookprofielen misbruikte voor politieke campagnes als de Brexit en de Trump campagne. Dit ging dus al terug naar 2016. In The Great Hack zien we niet alleen hoe Zuckerberg werd ondervraagd, maar ook medewerkers van het databedrijf en die hebben veel te vertellen. Vooral Brittany Kaiser. Zij werd in de hele situatie gezien als een zogenaamde whistleblower en had heel wat informatie over Facebook, Cambridge Analytica en het schandaal. Zoveel dat ze misschien wel gevaar loopt.

"De reden dat Facebook en Google de grootste bedrijven op de wereld zijn, is omdat data vorig jaar olie passeerde in waarde. Data is de meest waardevolle aanwinst op aarde."

The Great Hack verschijnt 24 juli op Netflix.

Populair op FunX.nl

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Man koopt koelkastkluis om chocola te beschermen tegen stelend gezin

  • Tabitha is terug met twee nieuwe tracks: "Dit zijn de feel good songs!"

  • 90's-serie 'Saved by the Bell' komt terug mét originele cast