Films, Series & TV

Netflix komt met Arabische serie die compleet vrouwelijke cast en crew heeft

foto: Instagram: Netflixmena
  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met Arabische serie die compleet vrouwelijke cast en crew heeft

Netflix gaat aan de slag met een tweede Arabische Original-serie. En niet zomaar een. AlRawabi School For Girls wordt namelijk een high school-drama met een volledig vrouwelijke cast en crew. De regie en het script zijn in handen van de Jordaanse Tima Shomali en Shirin Kamal. "De serie laat de struggles van jonge Arabische vrouwen zien zoals deze nog niet eerder verteld zijn in de regio, vooral in deze leeftijdsgroep. Het is een serie die voortkomt uit de ogen van vrouwen, over vrouwen", zegt Tima in een persbericht van Netlfix.

de rol van vrouwen vieren

AlRawabi School For Girls gaat over een gepest meisje dat wraak neemt op haar pestkoppen om er vervolgens achter te komen dat niemand volledig goed of slecht is, ook zijzelf niet. Simran Sethi, directeur van Internationale Originals bij Netflix, laat weten heel trots te zijn om de eerste young adult-serie afkomstig uit het Midden Oosten te produceren:

"De serie viert de rol van vrouwen, niet alleen op het scherm, maar ook achter de schermen. Het verhaal biedt een fris perspectief op content uit het Midden-Oosten en we kunnen niet wachten om AlRawabi School For Girls te delen met ons wereldwijde publiek in meer dan 190 landen."

Wanneer de serie op Netflix verschijnt, is nog niet bekend.

Jinn

Vorig jaar begon Netflix met het filmen van Jinn, de eerste Arabische Original-serie. Deze bovennatuurlijke tienerserie met Jordaanse cast gaat over vriendschap, liefde en avontuur en zal dit jaar wereldwijd op Netflix verschijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie