Films, Series & TV

Fresku doet spoken word over zieke zoon: "Ik ben nooit zo bang geweest"

  1. Newschevron right
  2. Fresku doet spoken word over zieke zoon: "Ik ben nooit zo bang geweest"

"Het engste wat mij had kunnen overkomen als mens, is mij bespaard gebleven," aldus Fresku over hoe de geboorte van zijn zoon hem relaxter heeft gemaakt wat betreft zijn carrière. De rapper, acteur en cabaretier was maandagavond in De Wereld Draait Door om te vertellen over zijn nieuwe theatershow Voordat het te laat is. Een show met verhalen over het vaderschap en de liefde voor zijn familie. Hoewel hij voor zijn eerste theatershow heel nerveus was, is dat nu wel anders.

"Ik was heel erg carrièregericht. Sinds mijn zoontje ziek geboren is, is mijn focus een beetje geshift."

Bevalling

Fresku praatte in De Wereld Draait Door openhartig over de geboorte van zijn zoon. Tijdens de bevalling ging het met de moeder van zijn zoon niet goed. Ze verloor veel bloed en werd na de geboorte meteen naar de operatiekamer gebracht. Fresku bleef achter met zijn zoontje zonder dat hij wist hoe het met zijn vrouw ging. "Ik klapte helemaal dicht. Ik zat vier uur gewoon te wachten met mijn zoontje." Gelukkig kwam ze daarna weer terug en konden ze gaan genieten van hun zoontje.

Ziek

"Maar na een paar uur ging het slecht met hem en trok hij blauw weg. Ik drukte op een knop, de verpleging kwam en hij werd weer meegenomen." Urenlang weten Fresku en zijn vrouw niet hoe het met hun pasgeboren kind gaat. Het moment dat ze eindelijk weer naar hem toe mochten, beschrijft Fresku als "heftig".

"Ik was zo machteloos op dat moment. Ik had het gevoel ik had ik niets kon doen. Ik zei wel tegen mijn vrouw Lieke: 'Het komt wel goed', maar ondertussen ben je ook angstig. Ik denk dat ik nooit in mijn leven zoveel angst heb gekend. Ik dacht: ik ga dit niet overleven. Ik kan mijn kind toch niet kwijt gaan raken?"

Medicijnen

Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met Fresku's zoon Rayaan, maar wat hij precies heeft wil hij niet zeggen. "We hebben ervoor gekozen om niet precies te zeggen wat hij heeft. Ik vind dat ook niet chique naar hem toe." Wel wil de rapper zeggen dat zijn zoontje de rest van zijn leven medicijnen zal moeten slikken.

Spoken Word

Een onderdeel van Fresku's nieuwe theatershow is een spoken word over de geboorte van zijn zoon. De tekst daarvan is ook te horen op zijn track Mijn Zoon, die hij vlak na de geboorte van Rayaan uitbracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie