Films, Series & TV

Deelnemers 'Squid Game: The Challenge' overwegen juridische stappen tegen Netflix

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Deelnemers 'Squid Game: The Challenge' overwegen juridische stappen tegen Netflix

Afgelopen woensdag kwam de langverwachte spelshow Squid Game: The Challenge uit, waarin deelnemers strijden om 4,56 miljoen dollar. Hoewel deelnemers niet vermoord werden zoals in de originele Squid Game, verliepen de opnames naar verluidt niet bepaald veilig. Om die reden overwegen sommige deelnemers Netflix voor de rechter te slepen.

Onderkoeling en zenuwschade

Volgens Deadline beweren twee deelnemers dat ze onderkoeld zijn geraakt tijdens de opnames van Squid Game: The Challenge. Ook zouden ze zenuwschade hebben opgelopen wegens het opnemen van scènes op koude locaties. Express Solicitors, een Brits advocatenkantoor dat de kandidaten bijstaat, heeft Studio Lambert, de maker van de spelshow, op de hoogte gebracht van de mogelijke rechtszaak.

Koude omstandigheden

Squid Game: The Challenge werd gefilmd in het Britse plaatsje Bredford, waar het tijdens de opnames erg koud was. Volgens het advocatenkantoor moesten de deelnemers tijdens een van de spellen te lang stilstaan om niet af te gaan. "Kandidaten dachten dat ze aan iets leuk deelnamen en hadden niet verwacht dat ze verwondingen zouden oplopen. Nu zijn ze gewond geraakt, omdat ze in koude temperaturen moesten spelen", aldus het advocatenkantoor. Netflix liet in februari dit jaar al weten dat drie kandidaten van de spelshow medische hulp nodig hadden gedurende de opnames.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Squid Game

Afgelopen woensdag kwam Squid Game: The Challenge uit op Netflix. De spelshow is gebaseerd op de Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid Game. In die televisiereeks strijden 456 mensen tegen elkaar in verschillende dodelijke spellen om een groot geldbedrag te winnen. De serie werd onverwachts een enorm succes en leverde Netflix binnen een maand bijna 900 miljoen dollar op.

Ster advertentie
Ster advertentie