Films, Series & TV

Dit is de releasedatum van 'My Big Fat Greek Wedding 3'

foto: Universal Pictures
  1. Newschevron right
  2. Dit is de releasedatum van 'My Big Fat Greek Wedding 3'

De iconische film My Big Fat Greek Wedding keert terug op het grote doek. Zeven jaar later komt dan ein-de-lijk het derde deel uit mét de originele cast. Dat bevestigt Nia Vardalos op Instagram. De actrice zal wederom de hoofdrol spelen én de film regisseren.

Familiereünie

Vorig jaar liet Vardalos al via Instagram weten dat er een derde deel aankomt. Volgens haar keert een groot deel van de originele cast terug in de film. Een echte Portokalos-reünie!

"De fantastische vriendschap die ontstond toen de producenten mij voor het eerst een kans gaven, is uitgegroeid tot een geweldige relatie toen zij mij toevertrouwden dit deel van de franchise te regisseren", vertelt Vardalos. "De familiereünie is volledig in Griekenland gefilmd, wat voor ons allemaal spannend was."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over 'My Big Fat Greek Wedding'

Het eerste deel van de franchise kwam uit in 2002. My Big Fat Greek Wedding vertelt het verhaal van de Grieks-Amerikaanse Toula (Nia Vardalos). Ze is niet getrouwd en heeft geen kinderen, terwijl dat volgens haar familie het levensdoel van de Griekse vrouw is. Als alle bemoeienissen haar teveel worden en ze verliefd wordt op Ian (John Corbett) - die géén Griek is - besluit ze haar leven drastisch om te gooien tot grote frustratie van haar familie.

Vier jaar later verscheen het vervolg op My Big Fat Greek Wedding. Daarin zagen kijkers hoe Toula en Ian worstelen met het ouderschap en hun huwelijk. Hun rebelse tienerdochter botst met de Griekse tradities en het koppel is de vonk in hun huwelijk verloren. Een goede reden om de Portokalos-clan weer samen te laten komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opbrengsten en releasedatum

My Big Fat Greek Wedding werd wereldwijd een groot succes en bracht bijna 370 miljoen dollar op. Het tweede deel deed het minder goed dan de eerste film, maar wist toch nog 90 miljoen dollar op te brengen. Of film nummer drie het succes van de eerste film kan evenaren, zal binnenkort blijken.

My Big Fat Greek Wedding 3 draait in de Verenigde Staten vanaf 8 september in de bioscoop. De Nederlandse releasedatum ligt vermoedelijk rond diezelfde datum.

Ster advertentie
Ster advertentie