Films, Series & TV

Onvertelde kant van Making a Murderer belicht in nieuwe documentaireserie

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Onvertelde kant van Making a Murderer belicht in nieuwe documentaireserie

Goed nieuws voor alle Making a Murderer-fans! Behalve een nieuw seizoen, komt er ook een nieuwe documentaireserie die de andere kant van het verhaal van Stephen Avery laat zien: Convicting a Murderer.

Onschuldig

Na het zien van Making a Murderer was iedereen in shock. In de documentaire staat de onterechte veroordeling van Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey centraal. Avery werd verdacht in een verkrachtingszaak en zat achttien jaar onschuldig vast.

ANDER PERSPECTIEF

In de achtdelige serie wordt hetzelfde verhaal verteld, maar nu vanuit het het perspectief van de politie en de officier van justitie. In Making a Murderer kwamen deze mensen er allesbehalve goed vanaf. Gaan de kijkers nu anders over het systeem denken na het zien van Convicting a Murderer? De nieuwe docuserie is een project van filmmaker Shawn Rech. Hij laat weten dat in de originele serie minder aandacht kon worden besteed aan het andere perspectief, omdat de zaak nog liep of de politie niet mee wilde werken.

''We presenteren al het bewijs in de zaak van Steven Avery vanuit het perspectief van de aanklagers en de verdedigers. Deze docu-serie zal de beschuldigingen tegenover de politie in een breder perspectief zetten. We zijn benieuwd of de kijkers er dan hetzelfde over denken als na het zien van Making a Murderer.''

makers

Convicting a Murderer is dus geen vervolg van de makers van Making a Murderer, zoals een paar jaar geleden werd aangekondigd. De serie wordt niet geproduceerd door Netflix en het is nog onbekend welk kanaal de serie zal gaan uitzenden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie