Films, Series & TV

'The Voice of Holland' stilgelegd na aantijgingen seksueel overschrijdend gedrag

foto: Videoland
  1. Newschevron right
  2. 'The Voice of Holland' stilgelegd na aantijgingen seksueel overschrijdend gedrag

The Voice of Holland wordt voorlopig niet uitgezonden. Dat hebben RTL en producent ITV besloten nadat er aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnengekomen.

'Zeer ernstig en schokkend'

"De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL", klinkt het in een een verklaring van RTL als reactie op een brief van de redactie van BNNVARA-programma BOOS, die een mail stuurden over de aantijgingen.

"Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren", leest het verder in de verklaring. "We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aflevering BOOS

De uitzendingen van The Voice worden naar verluidt opgeschort tot er meer duidelijk is over de aantijgingen. Tim Hofman, presentator van BOOS, laat via Twitter weten dat The Voice of Holland in de aankomende aflevering van BOOS centraal staat. "We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt", aldus de presentator.

Ster advertentie
Ster advertentie