Films, Series & TV

Korte film: Jay Z vertelt waarom de Amerikaanse strijd tegen drugs zwaar faalt

  1. Newschevron right
  2. Korte film: Jay Z vertelt waarom de Amerikaanse strijd tegen drugs zwaar faalt

Jay Z vertelt in een korte film over de geschiedenis van de Amerikaanse war on drugs en de rol van racisme daarin. Hij bekritiseert de bestaande Amerikaanse drugswetten en laat zien hoe de zwarte Amerikaan werd benadeeld in de strijd tegen drugs.

''Het aantal drugsgebruikers is hetzelfde als in 1971, toen Nixon zijn war on drugs begon. 45 jaar later is het tijd om ons beleid te heroverwegen.''

Producer Dream Hampton laat met de prachtige illustraties van Molly Crabapple zien hoe onrechtvaardig het Amerikaanse rechtssysteem is.

jaren 70

In 1971 begon de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon de war on drugs. In de Rockefeller-drugswetten van de jaren '70 werd het verhandelen van 57 gram of het bezit van 114 gram strafbaar gesteld.

''Rechters waren vastgeketend aan drugswetten. Ze werden verplicht om mensen levenslang vast te zetten voor het bezit van een klein beetje drugs.''

Crack

Vooral het gebruik van crack werd gezien als een groot probleem. Hoewel witte mensen meer drugs gebruiken, werden vooral donkere mensen vastgezet. De war on drugs heeft ervoor gezorgd dat de gevangenissen vol kwamen te zitten met donkere mensen en latino's.

''Witte mensen gebruiken meer crack, maar nog steeds wordt het een zwart probleem genoemd.''

Inmiddels is het 2016 en is het duidelijk dat een groot deel van de strijd tegen drugs werd gebaseerd op leugens, slecht onderzoek en racisme.

Ster advertentie
Ster advertentie