Films, Series & TV

Achmed Akkabi sloeg Bilal Wahib onverwacht tijdens opnames 'Mocro Maffia' seizoen twee

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Achmed Akkabi sloeg Bilal Wahib onverwacht tijdens opnames 'Mocro Maffia' seizoen twee

FunX-dj Sander sprak maandagavond in 7/11 met Bilal Wahib en Oussama Ahammoud van de Videoland-serie Mocro Maffia. De twee populaire acteurs vertelden onder andere hoe hun personages Mo de Show en Muis in het tweede seizoen flink volwassener zijn geworden. Er werd ook gelachen! Bilal vertelde onder andere dat hij tijdens de opnames een onverwachte klap kreeg van Achmed Akkabi (Paus) en Oussama spuugde per ongeluk in iemands gezicht.

Mocro Maffia op Videoland

De eerste aflevering van Mocro Maffia seizoen twee verscheen afgelopen vrijdag al, terwijl de serie in april pas in première zou gaan. Nu iedereen thuiszit wegens de coronacrisis, hebben de makers en Videoland op verzoek van fans besloten om de serie vervroegd te releasen. Sindsdien verschijnt iedere dag een aflevering van de populaire serie. Ook in het nieuwe seizoen kan je genieten van Muis en Mo De Show, gespeeld door Oussama en Bilal, maar hun rol is wel anders dan in het eerste seizoen.

Volwassen Muis en Mo de Show

Muis en Mo de Show ogen in het tweede seizoen van Mocro Maffia flink volwassener: "Hij (Mo de Show) heeft geen keuze", zegt Bilal over zijn rol. "Hij heeft een litteken in zijn gezicht en moet geld maken. Hij is bang voor wat er komen gaat." Oussama ziet de volwassen toon van Muis als een logische ontwikkeling: "Ik bekijk het positief. Ik ben met de tijd volwassener geworden en dat merk je ook wel in de rol. Je ziet mijn volwassenheid terug in het tweede seizoen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ze luisteren naar je

Vaak wordt gedacht dat acteurs alleen maar moeten uitvoeren wat in het script staat, maar volgens Bilal is er ook genoeg ruimte voor hun ideeën: "Je kan ook iets tegen de producent of schrijvers zeggen. Die luisteren naar je. Je hebt Nederlandse, Marokkaanse en Surinaamse schrijvers die precies weten wat ze doen. Als je iets op de set niet voelt, dan kan je dat met de regisseur bespreken. Die zegt dan om het eerst op zijn manier te doen en dan wat ik zelf wil. En dan zien ze uiteindelijk wat beter is."

Paus klapt Mo de Show

De opnames van een serie gaan net iets anders als je net als Bilal fan bent van het product waar je aan meewerkt. Dat heeft hij ook gevoeld. Bilal werd namelijk totaal onverwacht geklapt door Achmed Akkabi: "Ik heb een scène met Paus die nu uit is op Videoland. Daarin kom ik aan en zeg ik tegen Tata "Heb jij een nieuwe daggoe?". Achmed (Paus) kwam toen aanlopen en gaf mij een keiharde klap, maar dat stond niet in het script!"

Harder!

Bilal vroeg zich af waarom Achmed hem een keiharde klap had uitgedeeld, maar speelde toch door: "Daarna gingen we lachen en vroeg ik waarom hij dat deed. Hij voelde dat op dat moment en deed dat daarom. Het maakte de scène echt beter, dus we deden het nog een keer. De eerste keer klapte hij vol, maar toen ik nog een keer wilde deed hij het minder hard. Ik wilde toen dat hij het harder deed, want dat werd beter."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Per ongeluk gespuugd

Oussama zal een van de opnames voor Mocro Maffia seizoen twee ook nooit meer vergeten. Bij hem was het minder pijnlijk dan bij Bilal, maar wel beschamend: "Ik had een scène met drinken in mijn mond. Op een gegeven moment moest ik hoesten en spuugde ik het op diegene z'n gezicht. Ik hoop dat je dat niet terugziet", zei de acteur tegen FunX-dj Sander met een schuldgevoel. De scène met Bilal zit zeker in Mocro Maffia, dus dat kan je zeker terugzien op Videoland.

Ster advertentie
Ster advertentie