Films, Series & TV

'Netflix laat je in Black Mirror je eigen verhaallijn kiezen'

  1. Newschevron right
  2. 'Netflix laat je in Black Mirror je eigen verhaallijn kiezen'

Ben je de happy ends in Amerikaanse series helemaal zat of zou jij bepaalde scènes anders doen? Dan heeft Netflix binnenkort misschien de oplossing voor je. Volgens Bloomberg werkt de streamingdienst momenteel aan interactieve afleveringen van series voor volwassenen. Dat zijn een soort keuzemomenten waarmee jij bepaalt hoe het verhaal verder gaat of eindigt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Black Mirror

Het populaire Black Mirror zou één van de series zijn die een interactieve aflevering krijgt. De eerste aflevering zou eind dit jaar moeten verschijnen, maar officieel is nog niets bekend over de releasedatum van het vijfde seizoen. Het zal niet voor het eerst zijn dat Netflix interactieve afleveringen maakt. In kinderseries zoals De gelezen kat - Gevangen in een verhaal en Buddy Thunderstruck: De misschienstapel moet je nu ook al keuzes maken.

Games

Twee van de nieuwe Netflix-shows met interactieve afleveringen zouden gebaseerd zijn op games. Daar kijkt mediawetenschapper Linda Duits waarschijnlijk niet van op. Zij vertelt in een uitgebreid artikel van de NOS dat ze sceptisch is over het concept van de streamingdienst. Zij denkt dat Netflix de concurrentie aan wil gaan met games door een lean back-medium te veranderen met een spelelement. Dan is zo'n show gebaseerd op games nog best slim, toch? Mocht je geen geduld hebben, dan kan je altijd nog beginnen aan een Black Mirror-game.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie