Films, Series & TV

Robert Downey Jr. speelt Dr. Dolittle in nieuwe film

foto: Instagram: Robert Downey Jr.
  1. Newschevron right
  2. Robert Downey Jr. speelt Dr. Dolittle in nieuwe film

Robert Downey Jr. verruilt zijn Marvel-harnas voor iets totaal anders. Hij is namelijk te zien in de film Dolittle als hoofdpersonage Dr. John Dolittle. Het is een verfilming van het gelijknamige kinderboek uit het begin van de 20ste eeuw van schrijver Hugh Lofting.

eddie murphy

Misschien link je de naam Dolittle aan Eddie Murphy. En dat is niet zo raar, want in een eerdere versie van de film - uit 1998 - speelde hij de dokter die met dieren kon praten. Deze film komt weinig overeen met de originele verfilming uit 1967. Zo speelt de versie met Eddie Murphy zich af in Amerika in de late jaren 90, terwijl het origineel zich afspeelt in het Victoriaanse Engeland. Ook zit er natuurlijk veel humor van de Afro-Amerikaanse acteur in.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

avontuur en spanning

Voor de nieuwe Dolittle gaat Robert Downey het ook weer anders doen. Zo belooft de film veel avontuur en spanning. Daarnaast zijn er nog een aantal andere bekende namen verbonden aan de film. Andere menselijke rollen worden vervuld door Antonio Banderas, Michael Sheen en de nog vrij onbekende Harry Collett.

bekende stemmen

De stemmen van de dieren worden ingesproken door onder anderen John Cena (ijsbeer Yoshi) en Selena Gomez (giraffe Betsy).

De film Dolittle zal vanaf 17 januari 2020 in de bioscopen te zien zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie