Films, Series & TV

Gewetenloze criminelen staan centraal in 'World Most Wanted' op Netflix

  1. Newschevron right
  2. Gewetenloze criminelen staan centraal in 'World Most Wanted' op Netflix

Ondanks hoge beloningen weten sommige gewetenloze criminelen jarenlang uit handen te blijven van justitie. In de Netflix-serie World's Most Wanted - die 5 augustus verschijnt - worden vijf grote vissen uitgelicht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Baas der bazen

Semion Mogilevich wordt door de EU en de VS de 'baas der bazen' of 'The Brainy Don' genoemd. Semion werd geboren in de Oekraïne en is inmiddels een hele grote naam in Rusland. Hij zou de grootste baas zijn van de Russische onderwereld en de leider van de Russische maffia, beter bekend als Solntsevskaya Bratva. Zakenman Félicien Kabuga komt ook in de serie voor. Hij zou betrokken zijn geweest bij de genocide in Rwanda en zou daar flink aan verdiend hebben.

Vrouwen

Tussen de meest gezochte criminelen zit ook een vrouw. Samantha Lewthwaite. Zij wordt ook wel de 'witte weduwe' genoemd, omdat haar man Germaine Lindsay een van de terroristen van de aanslagen in Londen op 7 juli 2005 was. Samantha wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van meer dan 400 mensen door haar betrokkenheid bij de militante groep al-Shahaab. Ze zou ook achter een aanslag op een bar in Mombasa zitten, die plaatsvond tijdens het EK in 2012 en waarbij meerdere mensen omkwamen.

Maffia & Kartels

Een maffiabaas mag natuurlijk niet ontbreken op zo'n lijst met de meest gezochte mensen. In de Netflix-serie richten ze zich op de Italiaanse Matteo Messina Denaro. Deze Siciliaanse maffiabaas leeft al ondergedoken sinds 1993. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor tientallen doden en zou tot op de dag van vandaag nog in de drugswereld zitten. Een van zijn collega's op de lijst is Mayo Zambada. Hij is een Mexicaanse drugsbaron die de leider zou zijn van het Sinaloa Kartel.

Ster advertentie
Ster advertentie