Films, Series & TV

Idris Elba bevestigt 'Luther'-film die internationaal gaat

foto: YouTube: BBC
  1. Newschevron right
  2. Idris Elba bevestigt 'Luther'-film die internationaal gaat

De populaire BBC-serie Luther waarin Idris Elba de hoofdrol speelt, krijgt een vervolg in de vorm van een film. Dat heeft de wereldberoemde acteur bekendgemaakt nadat hij dit weekend een filmprijs in ontvangst mocht nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luther gaat internationaal

"Het gaat gebeuren" zei de 47-jarige Idris Elba over de Luther-film nadat hij een Special Award bij de BAFTA's won. Hij verklapte dat zijn personage rechercheur John Luther een dik budget krijgt voor de film, zodat hij de wereld rond kan reizen. "Met een film zijn er geen grenzen" zegt Elba. Hij ziet het als een soort hoger niveau waardoor ze internationaal kunnen gaan. Toch denkt Idris Elba denkt de film wel dicht bij de serie zal blijven: "John Luther zal altijd John Luther blijven."

Special Award

Idris Elba won zaterdagavond een Special Award tijdens de TV Baftas die virtueel werden gehouden. Elba grapte vanuit huis dat het wel heel lang heeft geduurd: "Bedankt. Ik wil jullie bij BAFTA bedanken dat jullie mij deze kans hebben geboden en mij eindelijk erkennen."

Maatschappelijke rol

Elba kreeg de Special Award niet wegens zijn acteerprestaties, maar vanwege zijn belangrijke maatschappelijke rol. Hij wil het echter niet speciaal noemen: "Ik geloof niet dat ik speciaal ben, maar wel dat ik mijn kansen heb gepakt en die daarna ook aan anderen heb geboden. Dat is iets natuurlijks. Ik ben opgegroeid in oost-Londen en daar proberen we onze omgeving met respect te behandelen."

Acteerprijs

En natuurlijk gaf hij de BAFTA's ook een veeg uit de pan wat betreft het ontbreken van een acteerprijs: "Misschien dat ik op een dag een acteerprijs krijg, maar tot dan blijf ik kansen creëren voor andere acteurs en schrijvers om hun verhaal te vertellen", vertelde hij tot slot.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie