Films, Series & TV

Waarom je het tweede seizoen van La Casa de Papel zeker moet checken

foto: La Casa de Papel
  1. Newschevron right
  2. Waarom je het tweede seizoen van La Casa de Papel zeker moet checken

La Casa de Papel is een spannende Spaanse serie over een briljante overval op de Koninklijke Munt van Spanje. In het eerste seizoen zien we een kat-en-muis-spel tussen een stel overvallers die tientallen mensen gijzelen én de politie. Het plan van de criminele leider El Professor is tot in details uitgedacht, maar werkt het ook? ***SPOILERALERT*** Dat is dus precies de vraag die ze niet beantwoorden in het eerste seizoen, maar hopelijk wel in het tweede seizoen dat 6 april verschijnt op Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarom seizoen 2 kijken?

De meesterzetten van El Professor zouden alleen al een reden moeten zijn om La Casa de Papel te kijken, maar iedereen wil natuurlijk weten waar de serie heen gaat. Wat zullen we in deze zes nieuwe afleveringen wél te weten komen, wat we eerder nog niet te zien kregen?

1. Ontsnapping

De grote vraag blijft: gaat het de overvallers, die naar verschillende wereldsteden vernoemd zijn, lukken om te ontsnappen? Ze zitten nog binnen met tientallen gijzelaars én met het geld. Ondertussen komt de politie steeds dichterbij. Ontsnappen ze uiteindelijk met de 2,4 miljard? Wel als het aan Tokyo ligt, die schietend naar buiten wil. Laten we hopen dat het tweede seizoen voor een duidelijk antwoord zorgt.

2. El Professor ❤ Raquel

Hoe loopt het af tussen El Professor en inspecteur Raquel? Hij heeft haar gebruikt, maar lijkt stiekem ook verliefd te zijn geworden op de pittige agent. Ontdekt Raquel dat haar BF het meesterbrein is achter de overval? Mogelijk, want in de trailer is te zien dat de professor opgepakt wordt.

3. Overlevers

Welke overvallers overleven de serie? De irritaties tussen de criminele wereldsteden lopen steeds hoger op. Ze kunnen elkaars bloed wel drinken door de verstopte vrouw in de kluis, de medische toestand van Oslo en Berlins absurde drang naar seks. In de nieuwe trailer zien we een boze Denver die Río bedreigt. Wie haalt wél het einde?

4. Tokyo ❤ Río

Wat gaat er gebeuren met Tokyo en Río? Het liefdesverhaal tussen de twee criminelen van La Casa de Papel leek bijna afgelopen, maar toch blijft het vuurtje branden tussen Japan en Brazilië. Houden de slimme Tokyo en de energieke Río het vol tot het einde? In de trailer zien we een romantische scene tussen de twee, maar ook hoe Tokyo op haar knieën gaat voor de politie.

5. Gijzelaars?

Wat gaat er met de gijzelaars gebeuren? Ze mochten in de laatste aflevering kiezen uit twee groepen. Ze konden een groep joinen die mocht vertrekken, maar konden ook kiezen voor de groep die één miljoen euro zou ontvangen als ze tot het einde zouden blijven. Wie kiest voor welke groep en wat gaat er vervolgens met die gijzelaarsgroepen gebeuren? Wat zit achter dit plan van El Professor?

Ster advertentie
Ster advertentie