Films, Series & TV

Britse show geannuleerd na zelfmoord van kandidaat

foto: ITV
  1. Newschevron right
  2. Britse show geannuleerd na zelfmoord van kandidaat

The Jeremy Kyle Show is per direct van de televisie afgehaald door ITV. Een gast van het programma heeft namelijk zelfmoord gepleegd na de uitkomst van een leugendetectortest die tijdens de show plaatsvond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vreemdgaan

De 62-jarige Steven Dymond zat bij Jeremy Kyle in de show, omdat hij zijn verloofde wilde bewijzen dat hij niet vreemd was gegaan. De leugendetectortest gaf echter aan dat de man uit Portsmouth loog. Een week na de opnames werd Steven dood aangetroffen in zijn woning. Volgens de politie zou hij een overdosis aan medicijnen ingenomen hebben.

Show geannuleerd

Leden van het Britse parlement eisten dat het programma van de televisie gehaald zou worden en de tv-zender ging daar al snel mee akkoord. Een woordvoerder van premier Theresa May noemde de dood van Steven Dymond "erg verontrustend". ITV laat weten dat ze hebben besloten om The Jeremy Kyle Show te annuleren na deze schokkende gebeurtenis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik kan hem niet vergeven"

Steven en Jane gingen na de opnames van het televisieprogramma uit elkaar. Volgens zijn ex had Steven toen al last van een depressie. Over het overspel was Jane kort: "Ik hield nog steeds van hem, ondanks dat hij vreemdging. Ik kan hem niet vergeven, maar ik wil gewoon dat hij nog leeft."

113

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.

Ster advertentie
Ster advertentie