Films, Series & TV

'When They See Us-regisseuse gaat Nipsey Hussle-documentaire maken voor Netflix'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'When They See Us-regisseuse gaat Nipsey Hussle-documentaire maken voor Netflix'

De Oscar-genomineerde regisseuse Ava DuVernay gaat voor Netflix een documentaire maken over het leven van de overleden rapper Nipsey Hussle. Dat meldt Hollywood Reporter. Het is niet voor het eerst dat de streamingdienst en de Amerikaanse filmmaker samenwerken. Ava DuVernay maakte al eerder de populaire dramaserie When They See Us voor Netflix.

Miljoenenoorlog

Netflix zou tientallen miljoenen hebben betaald om de rechten van de Nipsey Hussle-documentaire te verkrijgen. Er zou een biedingsoorlog van tientallen miljoenen hebben plaatsgevonden tussen onder andere, Apple, Amazon en Netflix.

Reactie Marathon Films

Marathon Films, het bedrijf van Nipsey Hussle, schrijft op Instagram dat ze wel in onderhandeling zijn met Netflix en dat er nog geen handtekeningen zijn gezet. Ze schrijven dat Nipseys twee kinderen Emani en Kross Asghedom samen met RocNation uitvoerend producent zijn en dat ze in onderhandeling zijn met Netflix en Ava DuVernays bedrijf ARRAY voor de co-productie van de docu.

VOOR DE GEMEENSCHAP

Het levensverhaal van Nipsey Hussle is zeer interessante materie voor een documentaire. Hij had een verleden in het bendeleven, maar besloot om het stuur volledig om te gooien en daadwerkelijk iets te betekenen voor de gemeenschap. Zo gebruikte hij het geld dat hij verdiende om te investeren in een wetenschapscentrum, zodat de technologiewereld diverser zou worden. Ook beheerde hij het Destination Crenshaw-museum, waar beroemde werken van Afro-Amerikaanse artiesten te zien zijn.

Moord Nipsey Hussle

Nipsey Hussle werd op 31 maart 2019 neergeschoten op de stoep van zijn eigen kledingzaak in Los Angeles. De 33-jarige rapper overleed onderweg naar het ziekenhuis. Hij was een zeer geliefde artiest en dat bleek ook in de maanden na zijn dood. Hij werd bij meerdere belangrijke gelegenheden zoals awardshows geëerd door collega's, bekenden en goede vrienden.

Verdachte

De Amerikaanse politie heeft ene Eric H. opgepakt in verband met de moord op Nipsey Hussle. Eric H is door een jury aangeklaagd voor de moord op rapper Nipsey Hussle. Hij blijft volhouden dat hij niet schuldig is en gaat proberen om zijn onschuld in de rechtszaal te bewijzen. Nipsey Hussle zou Eric hebben verteld dat er een gerucht ging dat hij een snitch zou zijn. De verdachte kan levenslang krijgen als hij schuldig wordt bevonden door de jury.

Ster advertentie
Ster advertentie