Films, Series & TV

Idris Elba op zijn best: een top 5 van zijn meest indrukwekkende rollen

  1. Newschevron right
  2. Idris Elba op zijn best: een top 5 van zijn meest indrukwekkende rollen

Idris Elba is vandaag 44 jaar geworden. En hoe kun je dat beter vieren dan met een terugblik op zijn meest indrukwekkende acteerprestaties? Hierbij een aantal Idris Elba-hoogtepunten:

1. Nelson Mandela in 'Mandela: Long Walk to Freedom' (2013)

In 'Mandela: Long Walk to Freedom' speelt Elba de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsstrijder Nelson Mandela. De première van deze indrukwekkende biopic vond plaats op de dag dat de toen 95-jarige Mandela overleed. Door deze toevallige samenkomst van gebeurtenissen is deze film extra bepalend voor het collectieve beeld over Mandela.

2. Commandant in 'Beasts of No Nation' (2015)

'Beasts of No Nation' werd door Netflix tegelijkertijd met de bioscooprelease uitgebracht. Een klein jongetje verliest zijn ouders en komt vervolgens terecht in een rebellenleger. Idris Elba speelt de strenge rebellenleider die hem opleidt tot kindsoldaat. 'Beasts of No Nation' is een schrijnende film met een allesbehalve vriendelijk ogende Idris Elba. Desondanks (of misschien juist om die reden) wist hij verschillende prijzen in de wacht te slepen voor zijn rol als commandant.

3. John Luther in 'Luther' (2010-2015)

Het kost iets meer tijd om Elba te zien schitteren in zijn rol als detective John Luther, want inmiddels zijn er al vier seizoenen verschenen. In 'Luther' zie je een ambitieuze, maar doorgeslagen Elba die alles op alles zet voor zijn werk. Het is geen serie om in één dag uit te kijken, maar wel perfect om een aantal regenachtige dagen of hangovers mee te overleven.

4. Balthazar edison / Krall in 'Star Trek Beyond' (2016)

Dit jaar kreeg Elba vooral aandacht vanwege zijn rol in 'Star Trek Beyond'. Hij is grotendeels onherkenbaar in de film, maar dat maakt Elba absoluut niet minder imposant. In de dertiende Star Trek-film verandert Balthazar Edison van gedaante en probeert hij als zijn alter ego Krall wraak te nemen op de mensheid.

5. Colin in 'No Good Deed' (2014)

In de thriller 'No Good Deed' zweeft Idris Elba tussen de knappe verleider en de enge psycho. Met zijn charmes weet hij zich het huis van de vrouwelijke protagonist in te praten. Tsja, wie wil dat nu niet?

Ster advertentie
Ster advertentie