Films, Series & TV

Netflix tovert kinderboekenreeks om tot horrorfilms voor volwassenen

foto: R.L Stinefoto: R.L Stine
  1. Newschevron right
  2. Netflix tovert kinderboekenreeks om tot horrorfilms voor volwassenen

Wie heeft er als kind weleens de horrorboeken van R.L. Stine gelezen? Denk bijvoorbeeld aan de spannende Kippenvel- en Fear Street-reeks. Netflix gaat de spannende verhalen omzetten tot een trilogie aan films.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drie films

Normaliter worden filmtrilogieën over een langere periode uitgebracht. Netflix wil de verfilming van de Fear Street-boeken gelijk uitbrengen tot een hele filmreeks. Sterker nog: de streamingdienst heeft de drie films al opgenomen.

Het verhaal

Voor wie het verhaal niet kent: het gaat over een groepje tieners die in 1994 betrokken raakt bij een reeks aan angstaanjagende gebeurtenissen, waarvan de oorsprong eeuwen eerder begon. Door hun interesse in deze evenementen worden ze het doelwit van een mysterieuze nieuwe moordenaar met banden met het verleden. De drie films zullen zich daarom afspelen in verschillende tijden. De eerste film speelt zich af in 1994, de tweede in 1978 en de derde in 1666.

Cast

De cast is inmiddels ook bekendgemaakt: Maya Hawke en Sadie Sink (Stranger Things), Gillian Jacobs (Love, Community), Olivia Welch (Shithouse), Ashley Zukerman (Succession) en Kiana Madeira (Trinkets) hebben een rol in de film. Op 2 juli komt het eerste deel van de film uit. Vervolgens komen op 9 juli en 16 juli deel 2 en deel 3 van Fear Street uit.

Ster advertentie
Ster advertentie