Films, Series & TV

VIDEO: JAY Z maakt donkere remake van witte Friends voor Moonlight

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: JAY Z maakt donkere remake van witte Friends voor Moonlight

JAY Z heeft een remake van de comedyserie Friends gemaakt voor de videoclip van zijn nieuwe single Moonlight. De witte acteurs zijn vervangen door donkere acteurs als een statement tegen het gebrek aan diversiteit in Hollywood. De nieuwe Rachel (Issa Rae), Ross (Jerrod Carmichael), Monica (Tessa Thompson), Joey (Lil Rel Howery), Phoebe (Tiffany Haddish) en Chandler (Lakeith Stanfield) dansen ook op andere muziek dan het welbekende I'll Be There For You. JAY Z heeft gekozen voor Whodini’s klassieker Friends, die je waarschijnlijk kent van de sample die Nas en Lauryn Hill hebben gebruikt in If I Ruled the World.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gebrek aan diversiteit

De videoclip waarin acteurs met een donkere huidskleur de hoofdrollen spelen, vormt samen met de single een statement tegen het gebrek aan diversiteit in de filmwereld. JAY Z rapt onder andere "We're stuck in La La Land" op de track. Daarmee verwijst hij naar de verwarring die begin 2017 ontstond bij de uitreiking van de Oscar voor beste film. De makers van La La Land kwamen de prijs ophalen, maar al snel bleek de black movie Moonlight de winnende film te zijn tijdens de Academy Awards en dat zorgde voor een vreemd moment.

4:44

Moonlight is afkomstig van het 4:44 album dat JAY Z exclusief heeft uitgebracht op zijn muziekstreamingsdienst TIDAL. JAY Z bracht al eerder videoclips uit voor Kill Jay Z, BAM, 4:44, en The Story of O.J. De muziek is zo exclusief dat je lid moet zijn om de hele videoclip te kunnen zien. Vandaar de teaser.

Ster advertentie
Ster advertentie