Films, Series & TV

De Nederlandse Filmmaker Angelo White gaat Hollywood veroveren

  1. Newschevron right
  2. De Nederlandse Filmmaker Angelo White gaat Hollywood veroveren

De 26-jarige filmmaker Angelo White is keihard aan de weg aan het timmeren in Hollywood. Hij werkte al mee aan onder andere 'The Hobbit', 'Dawn of The Planet of the Apes' en 'Jungle Book'. De teaser van zijn kortfilm 'Sorice' maakte zoveel indruk dat hij werd getekend bij een grote productiemaatschappij in Los Angeles.

Robot

Op 22 januari releaset hij zijn korte film 'Sorice'. De duistere sciencefictionfilm gaat over een jonge vrouw die haar bijzondere band met een robot ontdekt. Bekijk de teaser hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Canada

Angelo White is het perfecte bewijs dat je altijd moet blijven doorzetten. Hij deed auditie bij de Nederlandse Filmacademie, maar werd niet aangenomen. Hij stuurde dezelfde showreel naar de Vancouver Film School in Canada, waar hij wel werd aangenomen. Tijdens zijn eerste studiejaar kreeg hij een aanbod van Studio The Mill in Londen, waar hij kon meewerken aan zijn eerste film 'Snow White and the Huntsman'.

Nieuw-Zeeland

Daarna ging hij naar Nieuw-Zeeland voor grote blockbusters zoals 'The Hobbit' en 'Dawn of the Planet of the Apes'. Angelo is vooral gespecialiseerd in visual effects. De laatste films waar hij aan meewerkte zijn 'Jungle Book', 'GVR' en de 'Mazerunner', waarvoor hij vooral de omgevingen deed.

Wereldwijd

Zijn kortfilm 'Sorice' werd opgepikt door Philip Westgren, die met zijn productiemaatschappij verantwoordelijk is voor o.a. 'Hellboy', 'Man of Steel' en 'Die Hard'. De producer gaat hem helpen om van 'Sorice' een langspeelfilm te maken, die in 2020 wereldwijd te zien zal zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie