Films, Series & TV

Schrijver bevestigt: vervolg op Netflix-film 'Bird Box' in de maak

foto: Twitter: Josh Malerman
  1. Newschevron right
  2. Schrijver bevestigt: vervolg op Netflix-film 'Bird Box' in de maak

De film Bird Box verscheen eind 2018 op Netflix en was meteen een groot succes. In de eerste week bekeken een recordbrekende 45 miljoen mensen de thriller en er ontstond zelfs een levensgevaarlijke Bird Box-challenge. Het lijkt erop dat we 'binnenkort' een vervolg op deze Netflix-hit kunnen verwachten. Schrijver Josh Malerman, die het boek schreef waarop de film is gebaseerd, heeft namelijk aan Inverse laten weten dat er een vervolgfilm in de maak is.

Tweede boek en tweede film

Josh heeft een vervolg op zijn eerste boek geschreven, Malorie, en dat verschijnt volgende week in de Amerikaanse winkels. Over een tweede film zegt hij: "Ik kan er niet veel over zeggen, maar ik kan wel zeggen dat het in ontwikkeling is. Soms is het raar, al die geheimzinnigheid, maar ik sta erachter."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Malorie

Malorie draait om het personage van hoofdrolspeelster Sandra Bullock. Het verhaal gaat verder waar Bird Box gebleven is. "'Malorie' begint bij een school voor blinden, waar de film is geëindigd. Daarna springt het een paar jaar verder en het begint vervolgens pas echt tien jaar later", aldus de schrijver. Wanneer de nieuwe film uitkomt, is nog niet bekend. Meer weten over het nieuwe verhaal? The Hollywoord Reporter deelde eerder dit jaar een voorproefje.

"Ik kan me voorstellen dat Bird Box past in het soort lockdown-leven dat we nu leiden. Ik had zelfs een raar moment waarop ik me klaarmaakte om uit huis te gaan en ik dacht: oké, ik heb m'n mondkapje nodig, m'n handschoenen en je kan niet naar buiten kijken. Dus ik snap het. Het pas in de wereld van vandaag."

Geblinddoekt door het leven

Mocht je tot de weinige Netflix-kijkers behoren die Bird Box niet heeft gezien: de film gaat over een geheimzinnige duistere kracht die ervoor zorgt dat mensen zelfmoord plegen wanneer ze er oogcontact mee maken. Het gevolg is dat iedereen in deze post-apocalyptische wereld gedwongen met blinddoeken over straat moet. Zo ook Malorie, die met haar twee geadopteerde kinderen op zoek gaat naar een veilige schuilplaats.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie