Films, Series & TV

George Clooney zou eigenlijk de hoofdrol in The Notebook spelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. George Clooney zou eigenlijk de hoofdrol in The Notebook spelen

George Clooney had eigenlijk de hoofdrol in The Notebook moeten spelen. De acteur zegt dat de rol, die uiteindelijk door Ryan Gosling werd gespeeld, eerst aan hem was gegeven.

Samen met Paul Newman

Dat vertelt de 59-jarige acteur in een virtueel gesprek tijdens de BFI London Film Festival. Het was de bedoeling dat hij de rol samen met Paul Newman zou vertolken. "We zouden The Notebook samen doen. Ik zou de jongere versie spelen. Ik ontmoette Paul en we dachten dat het fantastisch zou worden," zegt Clooney, die begon te twijfelen toen hij Newman wat beter bekeek. "Hij is een van de mooiste mannen die je ooit zal zien. Toen ik hem weer ontmoette, gaf ik toe dat ik hem niet kon spelen. Ik lijk niet eens op hem." Newman overleed in 2008. "We wilden het allebei graag doen, omdat we eens wilden samenwerken, maar uiteindelijk was het niet het juiste voor ons om te doen."

Ryan Gosling

De hoofdrol werd uiteindelijk vertolkt door Ryan Gosling, wat voor de destijds jongere acteur zijn grote doorbraak betekende. Gosling zei later nog over die rol dat hij specifiek werd gecast omdat hij er niet 'typisch knap' of 'cool' uitzag. The Notebook werd met Ryan Gosling een enorm succes en staat inmiddels bekend als een klassieker binnen het romantische filmgenre.

Ster advertentie
Ster advertentie