Films, Series & TV

Eerste trailer uitgebracht van komedie-drama 'BlackBerry'

foto: YouTube: IGN
  1. Newschevron right
  2. Eerste trailer uitgebracht van komedie-drama 'BlackBerry'

De afgelopen jaren zijn er een hoop biopics uitgebracht over toonaangevende artiesten. Echter, er zijn ook toonaangevende bedrijven die zo'n indrukwekkend achtergrondverhaal hebben dat er een film over gemaakt moet worden. BlackBerry is zo'n bedrijf en het verhaal van de smartphonemaker wordt over een kleine twee maandjes op het grote doek verteld. De eerste trailer van de film belooft in elk geval veel goeds.

Pijnlijke ondergang

BlackBerry vertelt het verhaal van de razendsnelle opkomst en pijnlijke ondergang van 's werelds eerste smartphone. De aankomende film is in feite een verfilming van het boek Losing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of BlackBerry en moet kijkers laten zien hoe meedogenloos de concurrentie in Silicon Valley is.

De komedie-dramafilm is geregisseerd door de Canadese filmmaker Matt Johnson, bekend van The Dirties en Operation Avalanche. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jay Baruchel (This Is The End) en Glenn Howerton (It's Always Sunny in Philadelphia), die de oprichters en ceo's van het bedrijf spelen. De film moet vanaf 12 mei in de bioscoop draaien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opkomst en ondergang

BlackBerry's waren in de jaren '00 razend populair. Met name de BlackBerry 9700 Bold en BlackBerry Curve 8520 waren erg gewild. Door het grote toetsenbord kon je veel sneller berichtjes typen dan met de 'ouderwetse' T9-toestellen, wat vooral handig was bij het pingen. Het succes van de BlackBerry-toestellen begon in de jaren '10 af te nemen toen steeds meer mensen voor een smartphone met touchscreen en WhatsApp gingen, zoals iPhones en Samsung-toestellen. Ook BlackBerry bracht modellen met grotere schermen en touchscreen uit, maar die werden niet zo populair als de goede oude Bold en Curve.

Ster advertentie
Ster advertentie