Naar homepage
Films, Series & TV

Acteur uit That '70s Show staat terecht voor verkrachting van drie vrouwen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Acteur uit That '70s Show staat terecht voor verkrachting van drie vrouwen

Terwijl acteur Danny Masterson tussen 1998 en 2006 zijn grootste succes beleefde met zijn rol als Steven Hyde in de sitcom That '70s Show maakte hij zich in die periode waarschijnlijk ook schuldig aan grensoverschrijdend gedrag. Hij staat namelijk terecht voor verkrachting van drie vrouwen.

Aangifte doen was niet toegestaan

The Hollywood Reporter meldt dat Masterson voor de rechter moest verschijnen op verdenking van verkrachting nadat de drie slachtoffers, waaronder zijn ex-vriendin, afgelopen week hun verhalen deden in de rechtbank. Volgens de rechter waren de verhalen geloofwaardig en ondersteunt het geleverde bewijs de aanklacht. De verkrachtingen zouden tussen 2001 en 2003 hebben plaatsgevonden. Destijds waren de vrouwen lid van de scientology-kerk, waar Masterson nog steeds lid van is, maar deden ze geen aangifte, omdat de leer van de kerk dat niet toestond.

Vooroordelen tegen scientology-kerk

Masterson weerspreekt alle beschuldigingen en houdt vol dat de vrouwen vrijwillig seks met hem hebben gehad. Ook viel zijn advocaat, Tom Mesereau, de vrouwen aan op tegenstrijdigheden in hun verhalen. Daarnaast zegt hij dat vooroordelen tegen de scientology-kerk een rol speelden in het besluit om hem te vervolgen. Hij betaalde vorig jaar uiteindelijk ruim 3 miljoen euro om zijn proces in vrijheid af te wachten.

Niet de enige rechtszaak

Naast de aanklacht van de drie vrouwen, hangt hem ook nog een andere rechtszaak boven het hoofd. Zo wordt hij door vier andere vrouwen beschuldigd van intimidatie en stalken. De verkrachtingszaak gaat in elk geval op 7 juni verder. Mocht Masterson schuldig bevonden worden, kan hij tot 45 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden.

Ster advertentie
Ster advertentie