Films, Series & TV

"Opnames Avatar 2 en 3 zijn bijna klaar"

foto: Walt Disney
  1. Newschevron right
  2. "Opnames Avatar 2 en 3 zijn bijna klaar"

Ken je Avatar nog? De film uit 2009 was een megasucces en was dé 3D-film die ervoor zorgde dat een groot aantal films in de bioscoop daarna in 3D waren. Goed nieuws voor fans: het blijkt dat er nog vier nieuwe Avatar-films komen. Avatar 2 zou al bijna klaar zijn.

vier avatar-films

Het live-actiongedeelte van de tweede film is volledig klaar en voor de derde film is het live-actiongedeelte voor 95 procent opgenomen, meldt regisseur James Cameron in een videochat met Arnold Schwarzenegger. Daarna moet er nog wel lang gewerkt worden aan de special effects. Cameron heeft laten weten dat hij in totaal aan vier Avatar-films werkt. Die moeten in 2022, 2024, 2026 en 2028 verschijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

nieuw-zeeland

De delen zouden eigenlijk allemaal eerder klaar zijn, maar door het coronavirus hebben alle films vertraging opgelopen. Het betekent geen uitstel voor de regisseur: hij moet nu juist dírect aan Avatar 3 beginnen, zodra hij Avatar 2 klaar heeft. Alle films worden opgenomen in Nieuw-Zeeland. Daar gaat het wat betreft het coronavirus redelijk goed. "We kunnen hier goed functioneren. We kunnen draaien en het leven is hier min of meer normaal. We weten dat we daar heel veel geluk mee hebben. Ik zie geen beren op de weg meer om de films af te krijgen", zegt Cameron.

records

Avatar kreeg maar liefst negen Oscars en was met 2,8 miljard dollar de bestverdienende film ooit tot 2019: toen steeg Avengers: Endgame boven dat record uit.

Ster advertentie
Ster advertentie