Films, Series & TV

Makers Mocro Maffia over seizoen 2 en de brute verkrachtingsscène

foto: youtube/CONVOtalkshow
  1. Newschevron right
  2. Makers Mocro Maffia over seizoen 2 en de brute verkrachtingsscène

De veelbesproken verkrachtingsscène in Mocro Maffia was volgens Achmed Akkabi zeer moeilijk om te maken. Dat vertelde hij deze week bij de CONVO Talkshow waar hij samen met Walid Benmbarek, Ilias Ojja, Robert de Hoog en Giancarlo Sanchez uit de Videoland-serie aanwezig was. De mannen van CONVO stelden vragen van luisteraars aan de cast en crew, waaronder die brandende vraag waar iedereen antwoord op wil: wanneer komt seizoen twee van Mocro Maffia uit?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Faya en ongemakkelijk

"Dat soort intieme scènes zijn moeilijk voor acteurs en blijven altijd faya en ongemakkelijk," vertelt Akkabi over de beestachtige scène in de talkshow. "Het zijn hele technische scènes. Je bent heel erg bezig met je tegenspeler. Je wil niet dat die zich onprettig voelt."

Brute verkrachting

De inspiratie voor deze hele ongemakkelijke scène in Mocro Maffia haalde Achmed Akkabi uit de Franse film Irréversible (2002). Daarin wordt actrice Monica Bellucci in een vijftien minuten durende scène bruut verkracht en vervolgens in coma geslagen. Opvallend detail: haar man Vincent Cassell acteerde ook in de film en was tevens een van de producenten.

Ziek van de scène

Regisseur Giancarlo Sanchez had zelf ook moeite met de verkrachtingsscène: "Ik was een week ziek van het maken," vertelde hij bij CONVO. "Je bespreekt met de acteurs steeds waarom iemand dit doet en dat is gewoon puur evil. Je wil het zo snel mogelijk doen."

Niet leuk

De verkrachtingsscène was volgens Giancarlo Sanchez een closed set met weinig mensen behalve camera, geluid en regisseur. "Dat soort scènes zijn niet echt leuk om te doen als je het serieus doet," zegt de regisseur daarover. "Het zijn mensen waar je van bent gaan houden, zoals Belg die door Woenselaar wordt gespeeld. Het is moeilijk om dat te maken omdat je toch gewend bent geraakt aan de mensen."

Mocro Maffia: seizoen twee

De meest gestelde vraag die iedereen van Mocro Maffia krijgt, is wanneer seizoen twee van de serie gaat verschijnen. Regisseur Giancarlo Sanchez legt uit dat het het schrijven van zo'n serie een half jaar in beslag neemt. De opnames duren drie á vier maanden en vervolgens moet het in elkaar gezet worden, wat volgens hem ook een half jaar duurt.

Gunners

Achmed Akkabi verzekert ons dat seizoen twee van Mocro Maffia dus niet op Tweede Kerstdag 2018 uitkomt, maar kan wel meer vertellen over een vervolg: "Er is ook nog geen officiële 'go' gegeven, maar we kunnen wel vertellen dat de zender erg tevreden is. We willen allemaal door, maar het blijft een bedrijf. [...] Zij zijn superblij, wij zijn superblij met hun en het zijn gunners."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie