Films, Series & TV

Heftige film 'Fences' vertelt belangrijk verhaal

  1. Newschevron right
  2. Heftige film 'Fences' vertelt belangrijk verhaal

Houd jij van langzame en ingrijpende dramafilms? Dan is 'Fences' misschien een goede filmtip voor jou. De Amerikaanse film, geregisseerd door Denzel Washington, is gebaseerd op een veelgeprezen toneelstuk van August Wilson. Het gaat over het alledaagse leven van een Afro-Amerikaans gezin in de jaren vijftig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

belangrijk verhaal

Filmexpert Robbert Blokland vertelde vanmorgen in Start wat meer over de film. Fences laat de problemen zien waar Afro-Amerikanen in de jaren 50 tegenaan liepen: "Het is een belangrijk verhaal dat laat zien waarom die tijd nooit meer mag terugkomen".

"Het is geen film waar je voor de lol heen gaat, maar het is echt de moeite waard."

acteurs

Volgens Robbert zijn het de acteerprestaties van Denzel Washington en Viola Davis die de film zo goed maken. Vooral Viola Davis steelt de show. Zij heeft zelf veel tegenslagen in haar leven gekend. Ze groeide in armoede op in de achterbuurt, maar ze heeft het toch weten te maken binnen Hollywood. "Misschien dat ze zich daarom extra goed kon inleven in de rol". Zowel de film als Viola Davis en Denzel Washington zijn genomineerd voor een Oscar.

Ster advertentie
Ster advertentie