Films, Series & TV

The Voice-kandidate Hanin vraagt hulp om in Nederland te bijven

foto: YouTube: The Voice of Holland
  1. Newschevron right
  2. The Voice-kandidate Hanin vraagt hulp om in Nederland te bijven

Zangeres Hanin Al Kadamani, die in het afgelopen seizoen meedeed aan The Voice of Holland, vraagt hulp om te voorkomen dat zij en haar familie Nederland moeten verlaten. Ze vertelt in gesprek met De Nieuws BV dat de uit Syrië afkomstige familie papieren nodig heeft uit Venezuela die bijna onmogelijk zijn om te krijgen.

Geen verblijfsvergunning

Voordat Hanin met haar familie naar Nederland vluchtte, deed zij dat eerder al vanuit Syrië naar Venezuela. Volgens Hanin werd haar vader daar meerdere keren opgepakt en mishandeld. Toen haar broer te maken kreeg met hartproblemen, keerden zij terug naar Syrië. Haar broer bleek ook daar niet geholpen te kunnen worden, waardoor het gezin besloot naar Nederland te gaan.

Op advies van een advocaat had de familie besloten hun verblijf in Venezuela te verzwijgen tegenover de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Nederland. Omdat de IND het als een mogelijkheid ziet dat de familie terugkeert naar Venezuela, kregen zij bij een eerste aanvraag geen verblijfsvergunning.

Mensen bereiken met connecties

De familie moet nu zien aan te tonen dat ze geen verblijfstatus meer hebben in Venezuela, maar dit is tot nu toe nog niet gelukt. Het blijkt namelijk enorm lastig te zijn deze papieren bij elkaar te krijgen door de instabiele situatie in Venezuela. Hanin hoopt door haar verhaal te delen mensen te bereiken die wellicht connecties hebben in Venezuela die haar aan de benodigde documenten kan helpen, zodat zij met haar gezin in Nederland kan blijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Mogelijkheid om mijn dromen te bereiken'

De familie verblijft momenteel in een asielzoekerscentrum in Ter Apel en wil niets liever dan in Nederland blijven. "Want het is een heel prachtig land en ik heb de mogelijkheid om mijn dromen te bereiken", zei Hanin voor haar auditie bij The Voice. Ook maakte ze veel indruk met haar beheersing van de taal. "Ik doe mijn best om het goed te spreken, ik heb het snel geleerd omdat ik hard gestudeerd heb", zei de zangeres. Uiteindelijk schopte ze het tot de laatste aflevering voor de liveshows. Tijdens de live finale keerde ze wel terug om een Engels-Arabische versie van het liedje Hello, van Adele, te zingen met finalist Dani.

Ster advertentie
Ster advertentie