Films, Series & TV

'Mulan' slechtst beoordeelde Disney-remake op IMDB

foto: Disney
  1. Newschevron right
  2. 'Mulan' slechtst beoordeelde Disney-remake op IMDB

Mulan staat sinds vorige maand op Disney+ en ondanks goede recensies, wordt de film door het publiek niet bepaald goed ontvangen. Op IMBD (Internet Movie Database) heeft de film zelfs de laagste score voor een Disney-remake ooit.

Lage score

Op basis van 45.000 stemmen heeft de film momenteel een score van 5,4, een onvoldoende dus. Ter vergelijking: de originele animatiefilm van Mulan uit 1998 heeft een score van 7,6. Veel mensen klagen in recensies over het ontbreken van bepaalde personages uit de animatiefilm en noemen de film een "PR-campagne voor China".

Origineel vs. Remake

Op Reddit heeft een gebruiker een foto gemaakt waarop het verschil van de score van Disney-films en hun remakes wordt getoond. Daarop is te zien dat deze bij Mulan verreweg het meest uit elkaar ligt, met een verschil van 2,2.

Bron: Reddit

#BoycottMulan

De lage score zal echter ook grotendeels te wijten zijn aan de #BoycottMulan-beweging. Een grote groep mensen wil de film boycotten omdat er opnames zijn geweest in de provincie Xinjiang, waar de Oeigoeren worden onderdrukt. Daarnaast staan meerdere acteurs uit de film pal achter het Chinese regime, terwijl deze juist onder vuur ligt door het schenden van mensenrechten.

Ster advertentie
Ster advertentie