Films, Series & TV

'Barry': van struggelende student tot president van Amerika

  1. Newschevron right
  2. 'Barry': van struggelende student tot president van Amerika

In 2009 werd Barack Obama gekozen als 44e president van Amerika. Zijn tijd als jonge student in New York City heeft een grote invloed op de man die hij later zou worden. In de nieuwe film 'Barry' is te zien hoe de jonge Barack zich ontwikkelde tot de eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten.

Columbia University

In de herfst van 1981 begint Barack 'Barry' Obama aan zijn eerste jaar op de Columbia-universiteit. Hij groeit in omgeving vol misdaad en worstelt met zijn afkomst als zoon van een Keniaanse vader en een Amerikaanse moeder.

Struggle

Hij krijgt te maken met verschillende problemen, die ook 35 jaar later nog een rol spelen in zijn leiderschap. Etnische profilering en oneerlijke behandeling vanwege zijn huidskleur zijn dingen waarvoor zijn klasgenoten weinig begrip tonen: ''Je bent ook voor de helft wit. Je past overal bij.'' Voor de toekomstige president voelt het juist precies andersom: ''Ik pas nergens bij.''

Hoofdrollen

De rol van de jonge Barack is weggelegd voor de Australische Devvon Terrell. Hij werd ontdekt door Steve McQueen, de maker van '12 Years A Slave', die hem castte voor zijn HBO-pilot 'Codes of Conduct'. Zijn eerste vriendinnetje wordt gespeeld door Anya Taylor-Joy, de hoofdrolspeelster van de succesvolle horrorfilm 'The Witch'.

Michelle Obama

Eerder werd het verhaal van de jonge Barack Obama al verfilmd in 'Southside With You', waarin de eerste jaren van de relatie met Michelle Obama centraal staat.

De film is vanaf 16 december te zien op Netflix, maar de trailer is nu al te bekijken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie