Films, Series & TV

Er komt een vervolg op 'It' waarin de hoofdpersonages volwassen zijn geworden

foto: YouTube: Warner Bros. Pictures
  1. Newschevron right
  2. Er komt een vervolg op 'It' waarin de hoofdpersonages volwassen zijn geworden

De terugkeer van It in de bioscopen kan je haast niet zijn ontgaan. De film verbreekt verschillende records en is nu al de meest succesvolle release van deze herfst. Maar Warner Bros. en zusterbedrijf New Line zijn nog lang niet klaar met de Stephen King-adaptatie. Het productiebedrijf heeft zojuist bekendgemaakt dat er nog een vervolg komt. It: Chapter 2 wordt op 6 september 2019 uitgebracht.

Pennywise

Fans hadden deze beslissing wel zien aankomen. Regisseur Andy Muschietti hintte eerder al op een vervolg, waarin hij zei meer te willen focussen op de gedachtegang van Pennywise.

''In de eerste film wilde ik mij focussen op de emotionele reis van de groep kinderen. Focussen op de andere dimensie - de andere kant - is iets voor de volgende film. In het boek is alles geschreven vanuit het perspectief van de Losers. Alles wat zij weten over Pennywise is speculatief en gehuld in absurditeit.''

27 jaar later...

En dat niet alleen. De tweede film zal zich veel later afspelen: 27 jaar na de eerste film. De leden van de Losers Club zijn inmiddels opgegroeid en hebben hun vervloekte geboorteplaats Derry verlaten, maar zijn gedwongen terug te keren. Eén personage heeft Derry echter nooit verlaten: Mike. Hij houdt zich al zijn hele leven bezig met het mysterie rond Pennywise en wil uitzoeken hoe hij een einde kan maken aan het leven van de horrorclown. De regisseur laat weten dat hij zo obsessief bezig is dat hij drugsverslaafd wordt.

''Hij zoekt niet alleen uit wat Pennywise heeft gedaan in Derry, maar hij zal hem ook proberen te verslaan. De enige manier waarop hij dat kan doen is door drugs te nemen om zijn gedachten te kunnen beheersen.''

Flashbacks

Maar dat betekent niet dat de jonge generatie verdwijnt. In de film zal er veel geswitcht worden tussen vroeger en nu door het gebruik van flashbacks.

''In de tweede film zal de dialoog tussen de twee films meer aanwezig zijn. Als we het verhaal van de volwassenen vertellen, hebben we flashbacks die ons terugbrengen naar de jaren 80 om het verhaal uit het heden beter te kunnen plaatsen.''

Grote namen

Ook in het tweede deel zal Bill Skarsgård de rol van Pennywise op zich nemen. Wie de volwassen personages gaan spelen is nog niet bekend, maar gezien het enorme succes van de huidige film, zullen er zeker wat grote namen op de castlijst verschijnen.

It: Chapter 2 verschijnt op 6 september 2019 in de bioscoop.

Ster advertentie
Ster advertentie