Films, Series & TV

'Baby Reindeer': Netflix-abonnees onder de indruk van bizarre en waargebeurde serie

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. 'Baby Reindeer': Netflix-abonnees onder de indruk van bizarre en waargebeurde serie

De serie Baby Reindeer scoort hoge cijfers in recensies, staat op Netflix bovenaan in de top tien series van Nederland en was binnen no time al miljoenen keren bekeken. Online krijgt de serie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, lovende reacties, maar wat maakt de serie zo interessant?

Stalker

De serie gaat over een man genaamd Donny Dunn die in de horeca werkt, omdat hij geen werk als komiek kan vinden. In het cafe leert hij Martha (Jessica Gunn) kennen, een vrouw die hem vertelt over haar werk als advocaat. Ze vertelt hem dat ze bedrijfspanden bezit en voor bekende mensen werkt. De vrouw blijft hem bezoeken in het cafe. Later achtervolgt ze hem, verschijnt ze bij zijn shows en bedreigt ze zijn ouders en dates. De man doet er vervolgens alles aan om het stalken te laten stoppen.

Eigen ervaring

Waar normaal gesproken een acteur het verhaal naspeelt, heeft de Schotse komiek Richard Gadd, op wiens ervaringen de serie gebaseerd is, zelf de hoofdrol in Baby Reindeer. Gadd vertelde in 2019 in een indrukwekkende show tijdens een festival over zijn stalking verleden. Netflix zag er een serie in, waarna de streamingdienst hem benaderde. Voor het maken van de serie moest hij zijn trauma’s van het stalkverleden herbleven. De televisiereeks is vernoemd naar de koosnaam 'Baby Reindeer' die zijn stalker hem gaf.

Echt bewijsmateriaal

Wat Baby Reindeer nog interessanter maakt voor de kijker, is dat een groot deel van het bewijsmateriaal van de echte zaak in de serie wordt gebruikt. Zijn stalker stuurde hem 41.071 mails, 350 uur aan voicemails, 744 tweets, 46 berichten op Facebook en 106 brieven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie