Films, Series & TV

Eerste beelden ernstige klimaatcrisis-docu van Leonardo DiCaprio

foto: youtube/hbo
  1. Newschevron right
  2. Eerste beelden ernstige klimaatcrisis-docu van Leonardo DiCaprio

De ijskappen smelten, de seizoenen lijken te verschuiven en daarom wil Leonardo DiCaprio er alles aan om doen om dat te stoppen. Niet door de koers van de nieuwe Titanic te veranderen of door geld uit te geven als The Wolf of Wallstreet. Leo wil voor verandering zorgen met Ice On Fire, een gloednieuwe HBO-documentaire die hij zelf heeft geproduceerd en heeft voorzien van commentaar. De docu die op 11 juni wordt uitgezonden op HBO, focust zich op slimme technologische oplossingen voor de klimaatcrisis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ernstige gevolgen

Ice On Fire ging afgelopen week in première op het filmfestival van Cannes. In de docu zien we hoe de klimaatverandering zijn impact heeft op de Noord- en Zuidpool, Alaska, Noorwegen, IJsland, Costa Rica en Noord-Californië. Naast de schoonheid van onze planeet, laat de documentaire ook de ernstige gevolgen zien van de klimaatverandering.

Vecht terug!

Het is nog niet te laat om in actie te komen en mede daarom zien we in Ice On Fire hoe slimme natuurkundigen en wetenschappers strijden voor het lot van de wereld. DiCaprio zegt dat hij de experts die iedere dag keihard werken om de klimaatverandering te reduceren, op deze manier de aandacht wil geven die ze verdienen. "Daarnaast laat het zien hoe we terug kunnen vechten. Ik hoop dat het mensen inspireert om in actie te komen en onze planeet te beschermen."

Ster advertentie
Ster advertentie