Food

High tea International: Mini bastilla met kip

  1. Newschevron right
  2. High tea International: Mini bastilla met kip

De komende weken vind je elke week een high tea recept bij FunX Food. Wekelijks maakt een foodblogger een lekkernij uit een bepaald land die je thuis heel gemakkelijk kan maken.

Deze week heeft Lovely Foodies een mini kip-bastilla gemaakt. Een bastilla is een typisch Marokkaans gerecht dat niet kan ontbreken bij een feestje. Het is een soort pasteitje gemaakt van filodeeg met kip of vis.

Normaal gesproken doe je de bastilla in een grote ronde bakvorm, maar voor de high tea versie maken we ze in cupcake grootte.

Kip bastilla

Ingrediënten

(12 cupcakes)

  • 1/2 kilo kip
  • 3 uien
  • 4 eieren
  • 100 gram geroosterde amandelen
  • half bosje koriander
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 18 loempiavellen (of een pak filodeeg)

Bereiding:

  1. Snijd de kip in kleine stukken. Doe dit op een andere plank dan waarmee je de groenten snijdt, dat is wel zo hygiënisch.
  2. Snijd de uien in kleine blokjes, snijd de amandelen in grove stukken en de koriander heel fijn.
  3. Doe alle ingrediënten in aparte kommen. Dat is handig en werkt makkelijker.
  4. Gebruik een grote pan en fruit eerst de uien. Voeg daar de kip aan toe. Laat de kip goed doorbakken.
  5. Voeg tijdens het bakken 2 tl kaneel, 1/2 tl peper en 1 tl zout aan de kip toe. Doe daarna de koriander erbij samen met de amandelen.
  6. Tijdens het bakken van de kip voeg je een voor een één ei in de pan. Bij het toevoegen van het ei roer je goed in de pan zodat het ei niet op een plek blijft zitten. Als alles gaar is en er blijft nog vocht over, zeef het water dan weg. Het mengsel mag namelijk niet te vochtig zijn.
  7. Laat de vulling dan even 10 minuten afkoelen.
Verdeel alle loempiavellen in tweeën, zodat je twee stroken hebt (je kan ook filodeeg gebruiken). In totaal heb je drie stroken nodig per cupcake. Begin met het insmeren van de cupcakebakvorm. En leg per 'cupcake twee strookjes loempiavel in.
Doe het mengsel erin en bedek de vulling met het laatste strookje. Vervolgens doe je het cakeje dicht door de uiteinden van de stroken dicht te slaan. Besmeer de bovenkant met olie of een geklutst eitje
Bak het dan 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Check wel even de bastilla na 15 minuten, want de ene oven is de ander niet. Als de onderkant goudbruin is geworden, kan ze het eruit halen. Zet de kip-bastillaatjes op een bord, strooi er wat poedersuiker overheen en voeg er wat amandelen aan toe en je hebt een heel mooi bord voor bij de high-tea!

Eet smakelijk!

Voor meer Lovely Foodies:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie