Food

Zoek verkoeling met deze negen ijsfeitjes

  1. Newschevron right
  2. Zoek verkoeling met deze negen ijsfeitjes

Het is officieel hot hot hot! De broekjes kunnen niet kort genoeg, de tram stinkt naar zweet en op het strand is geen plekje meer vrij. Zelfs naar de supermarkt lopen voor een pak ijs is te veel moeite.

Dompel je daarom onder in deze negen ijsfeitjes die je de rillingen over je rug bezorgen.

1.

Terwijl de gemiddelde Amerikaan ruim 22 liter ijs tot zich neemt, eet de Nederlander nog geen 8 liter. Dat zijn +/- 24 ijsjes per jaar. Een Amerikaan eet er 66.

2.

In Europa wordt het meeste ijs gegeten door de Scandinaviërs. Zij kopen gemiddeld drie keer zo veel ijs dan de Nederlanders. Best gek, want het is daar het koudste weer van heel Europa.

3.

Wist je dat er wereldwijd per jaar ongeveer 1 miljard Magnums worden verkocht? In Nederland eten we er in een jaar maar liefst 55 miljoen! Als je al deze ijsjes naast elkaar legt, kun je daarmee elk jaar 3,5 keer de wereld rondleggen.

4.

Grootste ijsfabel: 'Een magnum staat gelijk aan een pakje boter'. Bullshit! Een Magnum Classic bevat 240 calorieën en 15 gram vet. Een pakje boter van 250 gram bevat bijna 1840 caloriën en 206 gram vet.

5.

Er komen steeds meer ijssalons in Nederland. Aantal ijssalons is de afgelopen 10 jaar met 60% gegroeid!

6.

Wist je dat de bedenker van Ben & Jerry’s Ben Cohen een aandoening heeft waardoor hij niet kan ruiken en proeven? Voor hem gaat het dus vooral om de textuur van het ijs. Het superromige ijs met de verwerkte chunks waren voor hem dus echt een must.

7.

2 ijsjes per week is heel gezond. Ijs herstelt het waterevenwicht in het lichaam.

8.

In Nederland is vanille-ijs de meest gekozen smaak.

9.

Het is wetenschappelijk bewezen dat ijs je blijer maakt.

Ster advertentie
Ster advertentie