Food

8 x snoep uit de jaren '90: van Spice Girls-lollies tot chocoladesigaretten

  1. Newschevron right
  2. 8 x snoep uit de jaren '90: van Spice Girls-lollies tot chocoladesigaretten

Snoep, wie houdt er niet van? Er zijn natuurlijk echte klassiekers, zoals de drop die je misschien wel aan je oma doet denken. Maar er zijn ook genoeg snoepjes die je flashbacks geven naar de tijd dat je helemaal op kon gaan in bijvoorbeeld de Smurfen-hype of zo'n fan was van de Spice Girls, dat je per se een Spice Girls-lolly wilde. Het is tijd om herinneringen op te halen met zoetigheid uit het verleden!

1. Spice Girls Fantasy Ball

Het was een hit in de jaren 90: de Spice Girls-lolly. Dat was natuurlijk niet zomaar zo, want die Britse meidengroep was toen ontzettend populair. Het leuke aan het kopen van deze lolly, was dat er in het zakje ook nog een sticker zat van een Spice Girl.

2. Smurfen-kauwgom

De Smurfen-kauwgom was op zich niet heel bijzonder en het had al vrij snel geen smaak meer. Toch wilde je dit graag bij je hebben, want de stickers die je erbij kreeg waren zo leuk!

3. Citroentjes

Deze citroentjes waren een favoriet bij de snoepwinkel. Hoewel het een vrij simpel snoepje leek, was het eigenlijk een holle kauwgombal met zuurpoeder erin. En dat maakte het extra lekker. bal

4. Met suiker gevulde pixy sticks

Zoete en zure poeder was de shit. Daarom waren de daarmee gevulde pixy sticks ook zo populair.

5. Ring Pop

De Ring Pop was zeer geliefd bij elk kind en kwam in verschillende smaakjes. De snoepring kon je gemakkelijk om je vinger doen en het zag er ook nog eens grappig uit.

6. Push Pop

Naast de Ring Pop, had je ook de Push Pop. Het voordeel hiervan was dat - als je er even genoeg van had - je het kon afsluiten met een dop. Had je er later toch weer zin in, dan kon je gewoon weer verder likken.

7. Chocoladesigaretten

Een chocoladesigaret was - in het kader van het juiste voorbeeld geven - misschien niet helemaal oké om aan je kind te geven. Gelukkig was het maar chocola en dat is altijd lekker.

8. Pop Rocks

Of je nu een kind bent of een volwassene, knettersnoep blijft gek en ergens ook wel leuk. Juist daarom sloeg het in de jaren 90 ook zo aan. Als je deze korreltjes in je mond deed, begon het knetteren al snel.

Ster advertentie
Ster advertentie